Joulun suomalainen omenapiirakka. Perheesi tulee olemaan innoissaan!

omenapiirakka

AINEKSET

Piirakka:

  • 1 arkki murotaikinaa
  • 6 omenaa
  • 6 ruokalusikallista sokeria
  • 6 reilua ruokalusikallista voita
  • 2 pientä kanelitankoa

Joulun suomalainen omenapiirakka. Perheesi tulee olemaan innoissaan!

Rapea kerros:

  • 50 g manteleita
  • 100 g jauhoja
  • 75 g voita
  • 50 g ruskeaa sokeria
  • 2 tl jauhettua kanelia

Joulun suomalainen omenapiirakka. Perheesi tulee olemaan innoissaan!

Kermavaahto:

  • 1 dl kermaa (35 % rasvaa)
  • 3 rkl sokeria
  • 50 g tuorejuustoa

Joulun suomalainen omenapiirakka. Perheesi tulee olemaan innoissaan!

Valmistus:

Kuori omenat, leikkaa ne neljään osaan ja poista siemenet. Leikkaa jokainen neljännes kuutioiksi ja laita kulhoon.

Lisää 6 rkl sokeria ja 6 reilua rkl voita. Lisää 2 pientä kanelitankoa ja sekoita. Peitä tiiviisti muovikelmulla ja kypsennä noin 10 minuuttia mikroaaltouunissa täydellä teholla.

-Sillä välin vuoraa irtopohjainen vuoka leivinpaperilla ja voitele se öljyllä.

-Levitä murotaikina vuokaan ja peitä myös vuoan reunat.

-Ota omenat mikroaaltouunista ja laita ne siivilään, jotta siirappi valuu pois; siirapin voi säästää myöhemmäksi.

-Rapean kuoren saamiseksi sekoita kulhossa huolellisesti hienonnetut mantelit, jauhot, öljy, ruskea sokeri ja kaksi teelusikallista jauhettua kanelia.

Laita omenat, joista on ensin valutettu mehu, taikinan peittämään vuokaan ja paina tiukasti kiinni. Ripottele päälle rapeaa muruseosta ja paista 50 minuuttia 180 °C:ssa esilämmitetyssä uunissa.

Kaada varattu siirappi kattilaan, kuumenna keskilämmöllä ja anna sen haihtua, kunnes se muuttuu kermaisemmaksi ja paksummaksi.

Lopuksi vatkaa kerma; kerma ja kulho tulee olla hyvin kylmiä. Kun seos alkaa vaahtoutua, lisää vähitellen sokeri ja sitten tuorejuusto. Vatkaa loppuun.

– Anna kakun jäähtyä ja tarjoile se omenasiirapin ja kermavaahdon kera.