Joulu on yksi niistä vuodenajoista, jolloin on aika pölyttää keittokirjat. Tällöin halutaan pitää hauskaa ja yllättää vieraat, joten se on loistava tilaisuus kokeilla uusia ruokia ja alkupaloja. Yksi hyvän juhlapöydän keskeisistä elementeistä, vaikka se usein unohdetaan, on kanapeet. Ne ovat yksi monipuolisimmista elementeistä tämän kauden ruokalistalla, joka yleensä koostuu perinteisistä pääruoista.
Sisällysluettelo
Kanapeet ovat puolestaan pieniä alkupaloja, jotka ovat yleensä helppoja valmistaa ja joiden avulla voimme päästää luovuuden valloilleen. Ne ovat myös ihanteellisia ruokahalun herättämiseen ja valmistavat meitä pääruokiin. Jos etsit tänä vuonna omaperäisiä ja terveellisiä ideoita kanapeille, joilla voit yllättää vieraasi, kerromme sinulle, kuinka valmistat kuusi tällaista pientä suupalaa, jotka ovat helppoja valmistaa ja sopivat täydellisesti pöydän koristeluun.
Kanapeet viikunoilla ja vuohenjuustolla
Jos etsit visuaalisesti houkuttelevia ja tuoksuvia kanapeita, kokeile kanapeita viikunoilla ja vuohenjuustolla. Vaikka viikunoiden kausi alkaa vasta kesällä, tämä resepti sopii erinomaisesti laadukkaille säilötyille viikunoille, joten voit valmistaa sen myös tällä vuodenaikalla. Viinikelmun makeus kontrastoi hienosti vuohenjuuston suolaisen ja täyteläisen maun kanssa, luoden täydellisen välipalan, joka herättää makuhermojasi. Neljän hengen kanapeiden valmistamiseen tarvitset seuraavat ainekset:
- Kahdeksan viinikelmua
- Pala vuohenjuustoa ilman kuorta
- Kylmäpuristettua oliiviöljyä
- Suolaflakkeja
- Mustapippuria
- Leipä
- Pähkinöitä

Riippumatta siitä, käytätkö tuoreita vai säilöttyjä viikunoita, puhdista ne ja leikkaa viipaleiksi. Murskaa sitten vuohenjuusto haarukalla. Leikkaa leipä hyvin ohuiksi viipaleiksi ja paista. Kokoa kanapeet laittamalla vuohenjuusto leivän päälle ja viikunaviipaleet sen päälle. Sekoita lasissa ensimmäisen puristuksen oliiviöljy, mustapippuri ja hienonnetut pistaasipähkinät. Kaada kanapeille tätä kastiketta.
Kanapeet katkarapuvoilla
Toinen helppo ja nopea alkupala on herkulliset kanapeet katkarapuvoilla, jotka sopivat erinomaisesti alkupalaksi mille tahansa pääruoalle, jonka aiot valmistaa juhlapäivinä. Tämä on kevyt kotitekoinen alkupala, joka on terveellinen vaihtoehto kaupasta ostetulle katkarapuöljylle. Sen valmistamiseen tarvitset vain seuraavat ainekset:
- 700 grammaa katkarapuja
- 150 grammaa voita
- 10 grammaa korianteria
- Pyöreä leipä kanapeita varten
- Suola
Sulata ensin voita pannulla ja paista katkaravut. Jätä puolet kanapeiden koristeluun. Sekoita sitten katkaravut jäljellä olevaan voihin, suolaan ja korianteriin. Tuloksena on tahna, joka on suodatettava. Lopuksi koota kanapeet lisäämällä merenelävien voita ja katkarapuja päälle.
Kanapeet punajuuresta, kapriksista ja savustetusta tursasta
Jos etsit kevyempää vaihtoehtoa perinteisille kanapeille, suosittelemme valmistamaan herkullisia kanapeita punajuuresta ja kapriksista. Yllätät vieraasi tällä aromaattisella ja värikkäällä reseptillä. Tarvitset seuraavat ainekset:
- 500 grammaa punajuurta
- 200 grammaa savustettua turskaa
- Tee lusikallinen kapriksia
- Valkosipulinkynsi
- Oliiviöljy
- Suola
- Pippuria maun mukaan
- Ruisleipä
Puhdista ja viipaloi punajuuri. Keitä sitä kaksikymmentä minuuttia. Kun punajuuret ovat valmiita, kaada vesi pois ja sekoita ne oliiviöljyn ja kapriksen kanssa. Lisää suolaa ja pippuria.
Paahda ruisleipä ja hiero siihen valkosipulinkynsi. Laita sitten punajuuret ja kaprikset päälle. Viimeistele kanapee muutamalla palalla savustettua turskaa. Jos haluat, että resepti on kasvisruoka, jätä kala pois.
Kanapeet kermajuustolla, kesäkurpitsalla ja kinkulla
Ehkä sinulla ei ole aikaa kokata tänä jouluna. Siinä tapauksessa voit valmistaa tuoreita kanapeita vain muutamassa minuutissa. Tarvitset vain seuraavat ainekset:
- Iso kesäkurpitsa
- Vannokokoinen kermajuusto
- 250 grammaa keitettyä kinkkua
- Leipä
Koska tämä ruoka on niin yksinkertainen, on tärkeää kiinnittää huomiota ainesosien laatuun, joten kysy neuvoa luotettavalta lihakauppiaalta. Leikkaa kesäkurpitsa hyvin ohuiksi viipaleiksi ja paista ne kullanruskeiksi. Paista sitten leipä ja koota kanapeeja aloittamalla kermajuustosta ja kesäkurpitsaviipaleista. Kiedo kinkku leivän ympärille ja kiinnitä kesäkurpitsaviipaleilla.
Kotitekoinen pastei-kanapee ja viiriäisen munat
Pastei-kanapeet ovat tavallinen näky joulupöydässämme. Ne on helppo valmistaa, ne tarvitsee vain koota. Jos haluat antaa tälle alkupalalle hienostuneen vivahteen, voit valmistaa kotitekoisia kanapeita helposti kotona. Ja mikä voisi olla parempaa kuin koristella ne kyyhkynmunilla? Tätä reseptiä varten tarvitset seuraavat ainekset:
- 500 grammaa sianmaksaa
- Yksi iso sipuli
- Kaksi valkosipulinkynttä
- 40 grammaa voita
- Kaksi ruokalusikallista ruoanlaittokermavaahtoa
- Suolaa ja pippuria maun mukaan.
- Oregano ja muita mausteyrttejä maun mukaan
- Pyöreä leipä kanapeita varten
Puhdista ja kuutioi ensin sianmaksa. Sitten hienonna sipuli ja paista se pannulla. Lisää rasva ja hienonnettu valkosipuli. Lisää maksa ja paista sitä hieman, kunnes se sakeutuu. Mausta ainekset ja jauhaa ne monitoimikoneessa. Ennen kanapeiden kokoamista keitä viiriäisen muna neljä minuuttia ja kuori se. Levitä patee pyöreälle paahtoleivälle ja aseta viiriäisen muna päälle.
Kanapeet tomaattikastikkeella
Voit valmistaa herkullisia kasviskanapeita, ja jos ne ovat tomaattikastikkeella, ne ovat vielä parempia. Nämä ovat pieniä, erittäin maukkaita alkupaloja, jotka ovat myös melko helppoja valmistaa, joten voit käyttää kypsiä tomaatteja. Tämä resepti vaatii hieman valmistelua, mutta tulos on sen arvoinen. Tarvitset seuraavat ainekset:
- 500 grammaa kypsiä tomaatteja
- 100 grammaa ruskeaa sokeria
- Neilikka
- Leipä
Pese ja blanchoi tomaatit kattilassa, jotta niiden kuori on helpompi poistaa. Laita sitten tomaatit kattilaan yhdessä sokerin ja neilikan kanssa. Peitä kattila kankaalla ja jätä 12 tunniksi. Sen jälkeen hauduta hitaalla lämmöllä 30 minuuttia. Ota kattila pois liedeltä, leikkaa tomaatit kuutioiksi ja tarjoile paahtoleivän kanssa.
