Carlos on valmistanut tämän musselisopan, koska se on helppo valmistaa ja edullinen.
Sisällysluettelo
Sopalle voi antaa erityisen maun tarjoilemalla sen paahdetun valkosipulileivän viipaleiden kanssa. Sen voi valmistaa myös keittona tai kerma-keittona.
Carlos pitää tätä erinomaisena ideana juhlaruokana jouluksi, mutta se ei ole hänen ainoa ehdotuksensa.
Ainekset 4 hengelle
- 32 simpukkaa
- 100 g leipää keittoon (sopako)
- 1 sipuli
- 1 purjo
- 2 porkkanaa
- 1 valkosipulinkynsi
- 150 ml tomaattikastiketta
- 1 litra kasvislientä
- 60 ml nestemäistä kermaa
- 60 ml valkoviiniä
- 50 ml brandyä
- Kylmäpuristettua oliiviöljyä
- Suola
- 1 laakerinlehti
- 15 lehtisipulin lehteä (silputtuna)
- Persilja

Valmistus
Puhdista simpukat poistamalla parta ja kaikki simpukoihin tarttunut lika.
Kuumenna valkoviini kattilassa (leveässä, matalassa kattilassa), lisää simpukat , peitä kannella ja keitä, kunnes ne avautuvat. Ota ne pois, anna niiden jäähtyä hieman, poista kuoret ja siivilöi liemi. Laita simpukat ja liemi sivuun.
Puhdista porkkana ja leikkaa se puolirenkaiksi. Puhdista sipuli ja leikkaa se kuutioiksi. Puhdista purjo ja leikkaa se puolirenkaiksi. Puhdista valkosipulinkynsi ja leikkaa se ohuiksi viipaleiksi.
Kuumenna kattila 3–4 ruokalusikallisella öljyä. Lisää vihannekset, mausta ja paista keskilämmöllä 12–15 minuuttia. Lisää tomaattikastike ja sekoita hyvin .
Kaada brandy ja flamboi. Lisää simpukat, varattu liemi ja kasvisliemi. Lisää laakerinlehti. Leikkaa leipä ja sekoita .
Keitä ainekset hitaalla lämmöllä 40 minuuttia. Poista laakerinlehti, siirrä ainekset tehosekoittimeen ja sekoita, kunnes saat tasaisen kermamaisen massan.
