Tämä resepti sopii täydellisesti kylmään säähän trooppisen ja hienostuneen vivahteen kera.
Sisällysluettelo
Atole on yksi meksikolaisen keittiön edustavimmista perinteisistä juomista. Sen dofinilainen alkuperä ja monipuolisuus ovat tehneet siitä korvaamattoman lisäyksen kylmiin aamuihin, joulukuun juhliin ja lukuisiin perinteisiin alkupaloihin.
Viime vuosina on kuitenkin ilmestynyt innovatiivisia muunnelmia, joissa yhdistyvät modernit maut menettämättä klassisen atolen olemusta. Yksi niistä on piña colada -atole, trooppinen cocktail, jossa yhdistyvät ananaksen parhaat ominaisuudet ja kookoksen kermainen rakenne. Se sopii erinomaisesti niille, jotka etsivät lämmittävää juomaa, jossa on ainutlaatuinen vivahde.
Ainekset piña colada -atole-juoman valmistukseen
- 3 kupillista hienonnettua tuoretta ananasta (tai ananasta omassa mehussaan, ilman lisättyä sokeria)
- 1 tölkki kookosmaitoa (noin 400 ml)
- 4 kupillista vettä
- 1 kupillinen täysmaitoa tai tiivistettyä maitoa
- ½ kupillista sokeria (määritä makusi mukaan)
- ½ kupillista maissitärkkelystä tai maissijauhoa
- 1 teelusikallinen kookosessenssiä (halutessasi, maun vahvistamiseksi)
- 1 teelusikallinen jauhettua kanelia tai kanelitankoa (halutessasi)
- Kookoshiutaleita koristeluun

Valmistelu vaiheittain
- Hienonna ananas: laita ananas tehosekoittimeen yhdessä lasillisen veden kanssa. Hienonna tasaiseksi massaksi. Jos haluat atolén ilman hedelmälihaa, siivilöi seos; jos haluat paksumman tekstuurin, käytä seosta sellaisenaan.
- Kuumenna ananasperusta: kaada sekoitettu ananasseos ja jäljellä oleva vesi suureen kattilaan. Lisää kookosmaito ja sokeri. Sekoita hyvin ja kuumenna keskilämmöllä, kunnes seos kiehuu kevyesti.
- Liuota maissitärkkelys: Liuota maissitärkkelys lasissa kylmää maitoa (täysmaitoa tai tiivistettyä maitoa). Tämä vaihe on tarpeen, jotta atolissa ei muodostu kokkareita.
- Lisää maissitärkkelys: kun ananasseos kiehuu, vähennä lämpöä ja lisää liuotettu maissitärkkelys vähitellen sekoittaen jatkuvasti puulusikalla.
- Sakeuttaminen ja aromi: jatka sekoittamista kahdeksan-kymmenen minuutin ajan, kunnes atolesta tulee paksua. Lisää teelusikallinen kookosuutetta ja halutessasi ripaus kanelia, jotta maku tulee täyteläisemmäksi.
- Tarjoilu: Tarjoile kuumana, koristele kookoslastuilla. Voidaan tarjoilla makean leivän, empanadien, tamaleiden kanssa tai pääjuomana

Piña colada Atole on harmoninen yhdistelmä perinteitä ja kulinaarista luovuutta. Trooppisen makunsa ansiosta se on virkistävä vaihtoehto perinteisille kuumille juomille ja sopii erinomaisesti juhliin, juhliin tai mihin tahansa vuorokaudenaikaan.
Lisäksi sen helppo valmistus mahdollistaa sen mukauttamisen jokaisen makuun tekemällä siitä paksumman, makeamman tai lisäämällä siihen ripauksen kookosta.
