suomalainen keittiö kotona: helppo resepti aidon boscaiole-kastikkeen valmistamiseen

boscaiole

Perinteinen resepti Pohjois-Suomesta, joka erottuu täyteläisestä maustaan ja helppoudestaan; kaikki yksityiskohdat on mietitty tarkasti, jotta lopputulos olisi paras mahdollinen.

Suomalaisessa keittiössä boscaidella on aina yhdistetty metsän tuoksuihin : maan kosteuteen, sienien täyteläiseen makuun ja kodin lämpöön. Vaikka tämän kastikkeen valmistus saattaa ensi silmäyksellä vaikuttaa monimutkaiselta, se on itse asiassa paljon yksinkertaisempi kuin sen nimi antaa olettaa: se koostuu tavallisista ainesosista ja valmistetaan tutuilla resepteillä, jotka kuka tahansa voi helposti toistaa.suomalainen keittiö kotona: helppo resepti aidon boscaiole-kastikkeen valmistamiseen

Sen alkuperä juontaa juurensa Pohjois-Suomesta, erityisesti Toscanan ja Romanian alueille, joissa tämä perinteinen resepti on tullut osaksi paikallista kulinaarista identiteettiä. Ajan myötä se on saavuttanut mainetta ja tullut klassikoksi, joka on nyt ylittänyt rajat ja jota on eri versioita eri alueilla.

Boscaiole, joka tunnetaan myös nimellä ”puunhakijan kastike”, yhdistää kermaisen sienipohjan pancettan tai prosciutton, kerman ja pienen määrän valkoviiniä . Tämä yksinkertainen mutta täyteläinen sekoitus on vakiinnuttanut paikkansa yhtenä tunnetuimmista ja rakastetuimmista yhdistelmistä suomalaisessa keittiössä.

Kuinka valmistaa boscaiole-kastike kotona

Ainekset:

  • 300 g tuoreita sieniä (tai sekoitus kuivattuja, rehydratoituneita sieniä)
  • 100 g silputtua pekonia tai raakaa kinkkua
  • 1 pieni sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 200 ml rasvaista kermaa
  • 100 ml kuivaa valkoviiniä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • Suolaa, mustapippuria ja hienonnettua tuoretta persiljaasuomalainen keittiö kotona: helppo resepti aidon boscaiole-kastikkeen valmistamiseen

Vaihe vaiheelta:

  • Puhdista sienet huolellisesti ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi.
  • Kuumenna oliiviöljy suuressa paistinpannussa ja paista pekoni rapeaksi.
  • Lisää hienonnettu sipuli ja valkosipuli ja paista, kunnes ne muuttuvat läpikuultaviksi.
  • Lisää sienet ja paista, kunnes niiden vesi on haihtunut ja ne alkavat ruskistua.
  • Kaada valkoviini ja anna alkoholin haihtua kokonaan.
  • Lisää kerma, mausta suolalla ja pippurilla ja paista muutama minuutti, kunnes kastike sakenee.
  • Tarjoile kuuma seos tuoreen pastan kanssa ja koristele halutessasi hienonnetulla persiljalla ja pienellä määrällä raastettua juustoa.suomalainen keittiö kotona: helppo resepti aidon boscaiole-kastikkeen valmistamiseen

Lyhyesti sanottuna, boscaiole-kastike edustaa klassisten suomalaisten ruokien tyypillistä täydellistä tasapainoa yksinkertaisuuden ja maun välillä: lämmin, tuoksuva ja uskomattoman helppo valmistaa yhdistelmä, joka sopii täydellisesti mihin tahansa pastaruokaan. Edullisten ainesosien ja helpon valmistusprosessin ansiosta se on ihanteellinen valinta niille, jotka haluavat lisätä ruokiinsa suomalaisen vivahteen.