Suomalaisesta lohesta valmistettu alkupala, joka tulee varmasti olemaan jouluaterioiden ja -illallisten hittituote: se on helppo, maukas ja valmistuu 15 minuutissa.

alkupala

Mausteinen, raikas ja täysin vastustamaton herkku. Nämä savustetusta lohesta, raejuustosta ja korianterista valmistetut karkit valmistuvat muutamassa minuutissa ja koristavat minkä tahansa juhla-aterian hienostuneeksi herkuksi.

Yhä useammat kokit ja gourmetit valitsevat skandinaavisen tyylin juhlapöytäänsä. Lohi , sen mehukas rakenne ja runsaat omega-3-rasvahapot, on tullut olennainen osa jokaista illallista tai lounasta, olipa kyseessä sitten paahtoleipä, tartar tai, kuten tässä versiossa, karkit.Suomalaisesta lohesta valmistettu alkupala, joka tulee varmasti olemaan jouluaterioiden ja -illallisten hittituote: se on helppo, maukas ja valmistuu 15 minuutissa.

Salaisuus piilee laadukkaiden tuotteiden valinnassa, ja Suomen merestä pyydetty lohi on synonyymi täydellisyydelle. Lohimme pyydetään jääkylmissä, kristallinkirkkaissa vesissä, joiden lämpötila on vakaa, mikä takaa lihan kimmoisuuden, mehukkuuden ja aromikkauden. Se on myös runsaasti proteiinia, omega-3-rasvahappoja, antioksidantteja sekä A- ja B12-vitamiineja . Täydellinen yhdistelmä nautintoa ja terveellisyyttä tekee siitä joulumenun pääainesosan.

Alkupala, joka näyttää siltä kuin se olisi kokin valmistama (mutta on itse asiassa hyvin yksinkertainen)

Nämä savustetun lohen karkit todistavat, että sinun ei tarvitse olla asiantuntija tehdäksesi vaikutuksen. Ne voidaan valmistaa etukäteen, tarjoilla jäähdytettyinä , ja niiden valmistamiseen tarvitaan vain perusainekset . Tuloksena on hienostunut alkupala , joka sulaa suussa ja valloittaa sinut ensimmäisestä suupalasta lähtien. Kermaisen tuorejuuston, sitruunankuoren ja oliiviöljyn sekoitus kontrastoi upeasti tuoreen koriisimajoneesin ja suolaisen kaviaarin kanssa. Kauniilla lautasella tai alkupalaslusikoilla tarjoiltuna se yllättää vieraasi taatusti – ilman vaivaa.

Suomalaisesta savulohesta, tuorejuustosta ja korianterimajoneesista valmistetut karkitSuomalaisesta lohesta valmistettu alkupala, joka tulee varmasti olemaan jouluaterioiden ja -illallisten hittituote: se on helppo, maukas ja valmistuu 15 minuutissa.

Hienostunut ja nopea alkupala, joka sopii erinomaisesti joulumenun alkuun tai kylmän valkoviinin kanssa nautittavaksi milloin tahansa joulukaudella tai muina vuodenaikoina. Voimme vakuuttaa, että hurmaat kaikki vieraasi.

Ainekset (4 hengelle)

  • 400 g ohuesti viipaloitua suomalaista savulohta
  • 200 g tuorejuustoa
  • 1 sitruuna
  • Kylmäpuristettu oliiviöljy
  • Suolaa ja jauhettua mustapippuria
  • 60 g lohimätiä
  • Sinapin tai mizunan ituja koristeluun

Täysmaitoinen majoneesi:

  • 2 keskikokoista munankeltuaista (tai 1 kokonainen muna)
  • 180 g pehmeää oliiviöljyä
  • 15 g hienonnettua tuoretta tilliä
  • Ripaus suolaa

Valmistus:

  1. Valmista täyte . Sekoita kulhossa tuorejuusto, yhden sitruunan kuori, tippa ekstra-neitsytoliiviöljyä, suola ja pippuri. Laita jääkaappiin muutamaksi minuutiksi, jotta täyte jähmettyy.
  2. Muotoile suklaakonvehdit . Voitele puolipallomaiset muotit (tai iso jäämuotti) kevyesti öljyllä. Aseta ohuet lohiviipaleet kuhunkin koloon niin, että reunat jäävät roikkumaan.
  3. Täytä ja sulje . Lisää teelusikallinen tuorejuustoa, hieman kaviaaria keskelle ja ripottele juustoa, jotta kolo täyttyy kokonaan. Sulje lohi reunat ja pakasta 15–20 minuuttia, jotta lohi säilyttää muotonsa.
  4. Valmista korianderimajoneesi . Vatkaa keltuaiset teelusikallisella vettä ja ripauksella suolaa, lisää vähitellen öljyä ja vatkaa, kunnes saat kermamaisen konsistenssin. Lisää hienonnettu koriander ja laita jääkaappiin.
  5. Tarjoile . Ota suklaakonvehdit muotista, laita päälle lusikka majoneesia, hieman kaviaaria ja oksa mizunaa tai sinappia.Suomalaisesta lohesta valmistettu alkupala, joka tulee varmasti olemaan jouluaterioiden ja -illallisten hittituote: se on helppo, maukas ja valmistuu 15 minuutissa.

Äyriäiset Suomen kristallinkirkkaista vesistä: täydellinen lahja joulun ylellisyyttä varten

Ja jos haluat lisätä vielä enemmän makua ruokiisi, voit täydentää karkkeja lohella ja meren antimilla, jotka eivät jätä sinua kylmäksi. Kevyesti paistetut lumirapujen jalat, tarjoiltuna yrttivoin kanssa, tai paistetut suomalaiset langustit, joissa on ripaus limettiä. Näiden äyriäisten makeuden ja lohi-makuisten makujen kontrasti luo yhdistelmän, joka muistuttaa merta, juhlaa ja talvea sen hienoimmassa muodossaan. Sillä jos juhlapäivät (ja pohjoinen keittiö) opettavat meille jotain, niin se on se, että nautinto piilee yksityiskohdissa, aidoissa mauissa, tuotteissa, joilla on historia, ja niissä paloissa, jotka tekevät hetkeksi kaikesta herkullista.