Vieraat arvostavat sitä alkupalana tai täyttävämmän menun lisänä.
Jos jokin asia todella ärsyttää minua juhlapöydässä, se on tunne, että olen syönyt liikaa ennen pääruokaa, varsinkin kun edessä on vielä herkullinen jälkiruoka tai makeisia. Siksi valitsen mieluummin kevyitä ja maukkaita alkupaloja ja ruokia , jotka herättävät ruokahalua, ja jos ne ovat helppoja valmistaa ja voidaan valmistaa etukäteen, se on vielä parempi.
Yksi suosikkiresepteistämme on jo vuosien ajan ollut sitruunat, jotka on täytetty sardiinisalaatilla. Se on uskomattoman helppo valmistaa ja todella virkistävä. Ainoa mitä tarvitsee tehdä, on varata aamulla hieman aikaa sitruunoiden sisuksen poistamiseen ja viiltojen tekemiseen reunaan hammastetulla veitsellä, mutta terävällä vihannesveitsellä se on helppoa. Sen jälkeen tarvitsee vain avata sardiinipurkki, eikä muuta.
Voit helposti säädellä ainesosien määrää henkilömäärän mukaan ja hienosäätää makua valmistuksen aikana, valitsemalla happamman, makeamman tai täyteläisemmän sardiinin maun. Jos sinulla ei ole ruohosipulia, voit käyttää persiljaa, korieria, timjamia tai yrttiseosta ja lisätä vähän mausteita valitsemallasi kastikkeella, esimerkiksi hieman tuoretta chilipippuria jne. Jos haluat kermaisemman täytteen ja tehdä siitä paksumman, voit helposti sakeuttaa sitä majoneesilla.
Kylmänä tarjoiltuna osana runsasta lounasta ne ovat erinomainen lisä ruokalajiin ja näyttävät upeilta sitruunoiden kera ja muiden alkupalojen kanssa. Eikä sinun tarvitse välttämättä tuhlata omaisuutta markkinoiden kalleimpiin sardiineihin.
