Truffelit tummalla suklaalla ja viskikermalla

Truffelit

Kyseessä on hyvä tumma suklaa (70 % kaakaota) ja puhdas kaakaojauhe kuorrutukseksi, jotka luovat ihanan kontrastin kermaliköörin makeuden kanssa. Varoitan, että ne katoavat silmänräpäyksessä! Viimeksi, kun toin niitä luokkaan, ne katosivat viidessä minuutissa. Yksinkertaisesti herkullisia!

Sisällysluettelo

Truffelit tummalla suklaalla ja viskikermalla

Ainekset

–100 g keksikeksejä.

–100 ml viskikermavaahtoa (Baileys tai vastaava merkki).

–200 g tummaa suklaakuorrutusta (vähintään 70 %).

–Puhdasta kaakaojauhetta ilman sokeria.

Truffelit tummalla suklaalla ja viskikermalla

Valmistelu

Aloitetaan murskaamalla keksit hienoksi muruksi (tämä voidaan tehdä keittiökoneella tai laittamalla ne pussiin ja rullamalla ne kaulinalla) . Kaada murut kulhoon, lisää irlantilainen kerma, sekoita hyvin ja jätä muutamaksi minuutiksi, jotta keksit imevät kosteuden.

Truffelit tummalla suklaalla ja viskikermalla

Sulata sillä välin tumma suklaa mikroaaltouunissa tai vesihauteessa. Kaada se keksiseokseen ja sekoita voimakkaasti, kunnes saat tasaisen kiiltävän massan. Peitä ja laita jääkaappiin pariksi tunniksi, kunnes seos jähmettyy. Ota sitten teelusikalla pieniä annoksia suklaata, pyöritä ne käsilläsi palloksi ja pyöritä puhtaassa kaakaojauheessa. Valmista!