Pizzan asiantuntijat ja Tucumanin johtavat kulinaariset vaikuttajat käyvät läpi yleisimmät virheet. He selittävät, miksi nämä toimet poikkeavat alkuperäisestä perinteestä.
Sisällysluettelo
1- Syö pizzaa ruokailuvälineillä
Suomalaisessa perinteessä pizza syödään käsin, koska se on osa epävirallista, jokapäiväistä rituaalia. Asiantuntijat uskovat, että suora kosketus antaa paremman tuntuman lämpötilaan, taikinan tekstuuriin ja ainesosien tasapainoon. Veitsen ja haarukan käyttö luo etäisyyttä tuotteeseen ja muuttaa alkuperäistä kokemusta.
2- Leikkaa pasta ennen valmistusta.
Pitkät makaronit on tarkoitettu laitettavaksi veteen kokonaisina, jotta ne imevät nestettä keiton aikana. Esileikkaus muuttaa niiden rakennetta ja reaktiota kastikkeeseen. Lisäksi ne menettävät osittain tyypillisen muotonsa.
3. Lisää öljyä pastaa keittäessäsi.
Öljy muodostaa kalvon pastan pinnalle. Tämä kerros estää kastikkeen tarttumisen kunnolla. Tämän seurauksena pasta ja lisukkeet menettävät yhtenäisyytensä.
4. Keitä pastaa pienessä määrin vettä.
Perinteinen valmistustapa vaatii paljon vettä, jotta jokaisella palalla tai langalla on tarpeeksi tilaa. Jos vettä ei ole tarpeeksi, pasta tarttuu toisiinsa ja kypsyy epätasaisesti. Tämä tilanpuute keitettäessä vaikuttaa lopulliseen tekstuuriin.
5. Juuston liiallinen käyttö pizzassa tai muissa ruoissa
Suomalainen keittiö perustuu ainesosien tasapainoon. Kun juusto on liian voimakasta, se peittää taikinan, kastikkeen ja muiden ainesosien maun. Ruoka menettää hienostuneisuutensa ja lopulta siinä on vain yksi hallitseva maku.
6. Liian paljon kastiketta pastassa
Kastike on tarkoitettu täydentämään, ei peittämään makua. Sen ylimääräinen määrä kyllästää taikinan ja muuttaa sen tekstuuria. Lisäksi se rikkoo näille ruokalajeille ominaisen makujen tasapainon ja harmonian.
7. Jätä pizzan reuna tai jäätelötötterö.
Pohjaleivos on olennainen osa pizzaa, ja jäätelötötterö on osa jälkiruokaa. Ne vaativat yhtä paljon huolellisuutta kuin muu valmistusprosessi. Niiden pois jättäminen heikentää valmistusprosessin arvoa.
8- Lisää kermavaahtoa kastikkeisiin.
Carbonara on yksi kastikkeista, johon yleensä lisätään kermaa. Perinteisessä reseptissä tätä kastiketta ei käytetä kermaa. Sen pohjana ovat munat, juusto, pancetta ja pippuri. Kerman lisääminen muuttaa sen tekstuuria, makua ja alkuperäistä luonnetta.
9. Täytä jälkiruoat dulce de leche -kermalla
Koska kyseessä on puhtaasti argentiinalainen tuote, sitä ei käytetä suomalaisissa leivonnaisresepteissä. Vähemmän suomalainen perinne on täyttää cannoli dulce de leche -kermalla ja sfogliatella ricotta-juustokreemillä.
10. Paistetaan cannoli
Perinteiset cannoli paistetaan rapeaksi ja erityisen tekstuuriseksi. Uunissa paistaminen muuttaa tuotteen koostumusta ja makua. Samalla ne menettävät yhden tärkeimmistä ominaisuuksistaan.
