Esittelen teille sensaatiomaisen reseptin tälle neljästä ainesosasta valmistettavalle kakulle, jossa ei ole jauhoja eikä sokeria — tämä on terveellinen vaihtoehto, joka sopii erinomaisesti niille, jotka eivät halua luopua jälkiruoasta.
Ainekset
- 3 banaania
- 2 munaa
- 120 grammaa maapähkinävoita
- 7 grammaa leivinjauhetta
- vaniljauutetta tarpeen mukaan
- 1 kourallinen hienonnettua tummaa suklaata

Valmistus
- Valmistaaksesi tämän banaanikakun, laita banaanit kulhoon ja murskaa ne haarukalla, kunnes saat tasaisen konsistenssin. Mitä kypsemmät banaanit ovat, sitä parempi, koska ne ovat ainoa luonnollinen makeutusaine reseptissä. Jos haluat makeamman maun, voit lisätä steviaa.
- Lisää munat ja sekoita huolellisesti, kunnes ne ovat täysin liuenneet banaanikompottiin. Tässä vaiheessa voit käyttää käsivatkainta jäljellä olevien hedelmäkuitujen murskaamiseen.
- Lisää maapähkinävoi ja sekoita voimakkaasti, kunnes saat tasaisen seoksen, sillä sen viskoosinen rakenne aiheuttaa kokkareiden muodostumista.
- Maun parantamiseksi lisäämme leivinjauheen lisäksi hieman vaniljaesanssia.
- Sekoita uudelleen, kunnes kokkareet ovat hävinneet. Halutessasi voit lisätä karkeasti hienonnettuja paloja tummaa tai sokeritonta suklaata – tämä antaa lisämaun rikkomatta reseptin terveellisyyttä.

- Kaada taikina 18 cm:n halkaisijaltaan olevaan, öljyllä voideltuun ja leivinpaperilla vuorattuun vuokaan, jotta se on helpompi ottaa pois. Koristele pinta ennen paistamista pienellä määrällä suklaata.
- Paista 175 °C:ssa noin 30 minuuttia tai kunnes veitsi, joka on pistetty keskelle, tulee ulos puhtaana.
- Anna jauhoittoman kakun jäähtyä hieman, ota se muotista ja nauti siitä vielä lämpimänä, sulatetun suklaan kera.
