Kun perinteiset kakut tiiviine kerroksineen ja raskaine kermakastikkeineen tuntuvat liian raskailta ja sielu kaipaa keveyttä ja eleganssia, nämä mini-meringut ovat ihanteellinen vaihtoehto.
Ne yhdistävät kaikki hienon jälkiruoan parhaat puolet: kevyet, rapeat marengit, täyteläinen, samettinen suklaamoussi ja pikantti, suolainen pistaasipähkinä. Tällainen tekstuurien ja makujen yhdistelmä luo uskomattoman harmonisen ja modernin kokonaisuuden, joka sulaa suussa jättämättä raskautta.

Nämä pienet jälkiruoat näyttävät ravintolatasoisilta, mutta niiden valmistus on kiehtova prosessi, joka on kotikokille, joka on valmis kulinaariseen luovuuteen.
Valmistukseen tarvitset: meringuun – 3 munanvalkuaista (noin 100 g), 150 g tomusokeria, ripaus suolaa; suklaamoussea varten – 150 g tummaa suklaata, 150 ml rasvaisia kermaa (33 %), 1 muna + 1 keltuainen, 20 g sokeria; kerrosta varten – 50 g pistaasipähkinöitä, 50 g valkosuklaata.

Vatkaa valkuaiset ripauksella suolaa kovaksi vaahdoksi, lisäämällä vähitellen tomusokeria, kunnes vaahto on vakaata. Muotoile leivinpaperilla peitetylle uunipelille pieniä pesäpaikkoja, joiden keskellä on syvennys. Kuivaa uunissa 100 °C:ssa 1,5–2 tuntia, jäähdytä sitten sammutetussa uunissa. Sulata suklaa moussea varten. Vatkaa muna ja keltuainen sokerin kanssa vesihauteessa, kunnes seos sakenee, ja jäähdytä. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi. Sekoita sulatettu suklaa munaseokseen ja lisää sitten varovasti vatkattu kerma. Jauha pistaasipähkinät muruksi, sulata valkosuklaa.

Voitele jokainen meringu-pesä sulatetulla valkosuklaalla ja pyöritä pistaasipähkinämurussa. Täytä keskusta suklaamoussella. Laita jääkaappiin 2 tunniksi stabiloitumaan. Tarjoile jäähdytettynä.
