Helppo resepti, jolla voit nauttia herkullisesta kotitekoisesta jäätelöstä jouluna

jäätelöstä

Jälkiruoka valmistuu vain 20 minuutissa, mutta halutun tuloksen saavuttamiseksi sitä on pidettävä pakastimessa neljästä kuuteen tuntia.

Sisällysluettelo

Joulun lähestyessä monet etsivät uusia reseptejä ja ruokia uudenvuoden illallisiin. Vuoden 2025 trendeihin kuuluu joulujäätelö koko perheelle. Tämä jälkiruoka yhdistää erilaisia talvisia hedelmiä ja joulun perinteitä . Se on myös kevyttä ja virkistävää jälkiruokavaihtoehtoa novenan – kuuluisan yhdeksänpäiväisen katolisen rukouksen, joka pidetään 16.–24. joulukuuta – tai aterian päätteeksi.

Ensimmäinen ainesosa – joulukukka – on kasvi, jota myydään supermarketeissa ja taimitarhoissa joulukuussa. Se on suosittu kodin ja julkisten tilojen koristeluun.

Joulukukkaa voidaan käyttää resepteissä, kuten tässä tapauksessa jäätelössä.

Helppo resepti, jolla voit nauttia herkullisesta kotitekoisesta jäätelöstä jouluna

Asiantuntijat väittävät, että sen lisäksi, että sitä käytetään koristeena, sitä voidaan käyttää uutteissa ja erilaisissa resepteissä . Kukka lisää väriä ja sillä on yrttinen tuoksu, mikä on erittäin hyödyllistä ruoanlaitossa.

Tässä tapauksessa se tulisi sekoittaa mustikoiden kanssa, jotka antavat jälkiruoalle värikkään sävyn ja tasapainottavat jäätelön makua sen raikkaudella ja happamuudella.

Helppo resepti, jolla voit nauttia herkullisesta kotitekoisesta jäätelöstä jouluna

Ainekset

  • Kolme ruokalusikallista sokeria .
  • Kaksi kupillista täysmaitoa .
  • Kuppi kermavaahtoa .
  • Kuppi tiivistettyä maitoa .
  • Yksi ruokalusikallinen vaniljauutetta .
  • Kuppi mustikoita .
  • Kuppi pestyjä lehtiä puansettia .
  • Kanelitanko .

Valmistelu

Ensimmäinen vaihe on valmistaa joulukukkalehdistä infuusio. Lämmitä lehtiä hieman maidon ja kanelin kanssa. Kun maito on imenyt kasvin värin (10–12 minuutin kuluttua), ota infuusio pois lämmöltä.

Toinen vaihe on siivilöidä seos, jotta lehtiä ja kanelia ei jää jäljelle. Nesteen tulee olla vaaleanpunainen ja tuoksua yrtiltä. Uutetta tulee antaa hautua huoneenlämmössä.

Kolmannessa vaiheessa keitä mustikoita sokerin ja ruokalusikallisen veden kanssa kattilassa. Marjat antavat mehua ja muuttuvat hilloksi. Jos haluat tehdä jäätelöstä maukkaampaa, lisää tässä vaiheessa appelsiinin kuorta. Kun mustikat ovat kypsyneet, ota seos pois liedeltä ja anna sen jäähtyä.

Helppo resepti, jolla voit nauttia herkullisesta kotitekoisesta jäätelöstä jouluna

Lopuksi sekoita kulhossa maito, kerma, tiivistetty maito ja vaniljauute . Kun ainekset ovat sekoittuneet, kaada seos astiaan, jossa jäätelö jäädytetään. Lisää päälle mustikat, jotka voit sekoittaa kokonaan tai jättää päälle koristeeksi.

Sekoita seos ja laita se pakastimeen neljäksi-kuudeksi tunniksi . On tärkeää sekoittaa seosta haarukalla 60 minuutin välein, jotta se saa kermamaisen tekstuurin.