Yksi herkullisimmista meren antimista on hummeri, ja tänään valmistamme hieman epätavallisen reseptin: hummerit parmesaanilla. Tämä on ihanteellinen resepti jouluksi, sillä juhlapyhät lähestyvät ja meidän on keksittävä monia ideoita.
Sisällysluettelo
Perinteisesti valmistamme kampasimpukoita grillissä tai paistamme niitä uunissa, mutta tänään valmistamme nämä merenelävät erityisellä kastikkeella ja lisäämme päälle juustokastike – se on jotain hyvin epätavallista, mutta todella herkullista.

Hampurilaiset, joita syömme maassamme, ovat itse asiassa hieman erilainen simpukkalaji, ja se, mitä yleensä näemme supermarketeissa, on Tyynenmeren hampurilaisia, jotka ovat erittäin maukkaita, mutta ne eivät ole niitä galicialaisia hampurilaisia, jotka me kaikki tunnemme.
Ottaen tämän huomioon, katsotaanpa yksi upeimmista resepteistä, jonka voit valmistaa tänä jouluna yllättääksesi vieraasi.

Ainekset
- 5 kampasimpukkaa
- Puolen sitruunan mehu
- 1 rkl Worcestershire-kastiketta
- Öljy
- Parmesaanijuusto
Kuinka valmistaa kampasimpukoita parmesankastikkeella
1- Aloitetaan puhdistamalla kampasimpukat huolellisesti (vaikka ne myydäänkin usein jo puhdistettuina). Asetetaan ne uunipellille.
2.- Sekoitetaan kulhossa sitruunamehu ja Worcestershire-kastike.
3. Kaada jokaiselle kampasimpukalle pari teelusikallista tätä seosta. Lisää sitten hieman voita ja raastettua parmesaania ja paista uunissa 200 °C:ssa 5 minuuttia. Halutessasi voit lopuksi kytkeä grillin päälle muutamaksi minuutiksi, jotta juusto ruskistuu.

