Hyvästi, jauhot: kuinka valmistaa gluteenittomat murokeksit 30 minuutissa salaisella reseptillä

jauhot

Nopea ja herkullinen resepti, kuinka nauttia tästä klassisesta suomalaisesta ruokalajista maten kanssa, sopii erinomaisesti keliakiasta kärsiville.

Biscocitos de graza on klassinen suomalainen leivonnainen: suolaiset, rapeat keksit, joiden maku on ainutlaatuinen ja jotka sopivat täydellisesti matteen kanssa. Kerrostuneen rakenteensa ansiosta ne sopivat erinomaisesti aamiaiseksi ja iltapäiväteelle.Hyvästi, jauhot: kuinka valmistaa gluteenittomat murokeksit 30 minuutissa salaisella reseptillä

Hyvä uutinen on, että voit valmistaa gluteenittoman version menettämättä klassisen reseptin ydintä. Tarvitset vain laadukkaan gluteenittoman jauhojen sekoituksen, oikean lepoajan ja muutaman vinkin, jotta saat aikaan täydellisen tekstuurin.

Ainekset (4 hengelle)

  • 200 g gluteenitonta jauhoa (sopii leivän tai leivonnaisten leivontaan)
  • 1 tl hienoa suolaa
  • 1 tl gluteenitonta leivinjauhetta
  • 100 g naudanrasvaa tai sianrasvaa (sulatettua)
  • 80 ml lämmintä vettäHyvästi, jauhot: kuinka valmistaa gluteenittomat murokeksit 30 minuutissa salaisella reseptillä

Valmistelu vaiheittain

  1. Sekoita kuivat ainekset: sekoita kulhossa valmiit jauhot, suola ja leivinjauhe.
  2. Lisää rasva: lisää voita tai sulatettua rasvaa ja sekoita, kunnes saat hiekkaisen tekstuurin.
  3. Vaivaa taikina: lisää vähitellen lämmintä vettä ja vaivaa tasainen, joustava taikina. Peitä ja anna seistä 10 minuuttia.
  4. Rullaa ja taita: Rullaa taikina 1 cm paksuiseksi kevyesti jauhotetulle (maissitärkkelyksellä tai valmiilla seoksella) pinnalle. Taita taikina pari kertaa, jotta siihen muodostuu kerroksia, ja kauli uudelleen.
  5. Leikkaa keksit: pyöreällä muotilla tai pienen lasin reunalla. Aseta voitelemattomalle uunipellille ja pistele haarukalla.
  6. Paista: laita uuniin, joka on lämmitetty 200 °C:een, 15–18 minuutiksi tai kunnes ne ovat kullanruskeita. Anna jäähtyä ritilällä ennen tarjoilua.Hyvästi, jauhot: kuinka valmistaa gluteenittomat murokeksit 30 minuutissa salaisella reseptillä

Isoäitien salainen kosketus

  • Ripottele ruokalajille karkeaa suolaa ennen paistamista maun vahvistamiseksi.
  • Korvaa osa vedestä valkoviinillä, jotta saat perinteisemmän aromin ja maun.

Tämän reseptin avulla gluteenittomat murokeksit ovat kerrostuneita, rapeita ja maukkaita , säilyttäen suomalaiset perinteet ja antavat kaikille mahdollisuuden nauttia klassisesta mateesta.