Ihanteellinen resepti tyypilliselle aragonialaiselle ruokalajille, jota voi valmistaa tänä jouluna: valmistusaika on puolitoista tuntia 150 asteeseen lämmitetyssä uunissa.

uunissa

Jos olette kokoontuneet perheen kanssa ruokapöydän ääreen viime viikkoina, olette todennäköisesti kuulleet tämän päivän kuumimman aiheen: miten järjestää joulu .

Joka vuosi syntyy sama kiista: missä viettää jouluillallinen tai missä koko perhe kokoontuu jouluksi. Tähän lisätään ikuiset kysymykset ruokalistasta, erityisesti niille, jotka rakastavat kokata ja alkavat suunnitella, mitä valmistaa näille erityisille juhlapäiville, jotka ovat tunnettuja ikimuistoisista juhla-aterioistaan ja runsasista annoksistaan.

Vaikka monissa perheissä joulumenut ovat muodostuneet vuosien varrella, pieni tila uudistuksille voi olla todellinen menestys . Tässä mielessä tyypillinen aragonialainen ruokalaji on saamassa suosiota perinteisempien vaihtoehtojen joukossa, jopa kilpaillen niin yleisten vaihtoehtojen kuin merenelävät tai paistettu kana kanssa.Ihanteellinen resepti tyypilliselle aragonialaiselle ruokalajille, jota voi valmistaa tänä jouluna: valmistusaika on puolitoista tuntia 150 asteeseen lämmitetyssä uunissa.

Kyseessä on tietysti kulttimaineeseen noussut Ternasco de Aragón . Tämä uunissa paistettu karitsa, joka tarjoillaan täydellisesti paistettujen, oliiviöljyllä kastettujen perunoiden kera, on todellinen taideteos. Lisäksi sen valmistus sallii jonkin verran joustavuutta, joka riippuu täysin kokin kulinaarisesta mielikuvituksesta.

Kuinka paistaa Ternasco de Aragón?

Oikea valmistus ei vaadi erityisiä taitoja, vain aikaa ja huomiota. Ensimmäiseksi kytketään uuni 150 asteeseen (ylä- ja alalämmitys) ja annetaan sen lämmetä, kun valmistetaan paistin pohja: perunat, jotka on leikattu paksuiksi viipaleiksi, laitetaan uunipellille, lisätään suolaa, laakerinlehtiä, hieman valkosipuliöljyä ja vettä, jotta se peittää perunat.

Perunat ovat valmiita, on aika valmistaa pääruoka. Suolaa Ternasco de Aragónin karitsanpaisti molemmin puolin, voitele pienellä määrällä öljyä ja aseta toiselle uunipellille nahka alaspäin.

Samoin lisäämällä muutama valkosipulinkynsi ja timjamin oksia vahvistat ruoan makua ja annat sille ainutlaatuisen aromin, joka täyttää kodin jo ennen kuin istumme pöytään.

Molemmat uunipellit laitetaan uuniin samanaikaisesti, kukin omalle hyllylleen: perunat alemmalle ja lammas keskelle . Puolen tunnin kuluttua lampaanpaistit käännetään ja kastellaan valkoviiniä – yksinkertainen ele, joka vahvistaa makua ja säilyttää lihan mehukkuuden, kun se kypsyy hitaasti.

Puolen tunnin kuluttua kastellaan vielä kerran, tällä kertaa puolessa litrassa vettä , ja paistetaan uunissa vielä 45 minuuttia. Kun liha on paistunut täydellisesti, siitä ei ole epäilystäkään: rapea kuori, kullanruskea väri ja ainutlaatuinen tuoksu, joka lupaa herkullisen aterian.Ihanteellinen resepti tyypilliselle aragonialaiselle ruokalajille, jota voi valmistaa tänä jouluna: valmistusaika on puolitoista tuntia 150 asteeseen lämmitetyssä uunissa.

Jäljellä on vain leikata lampaan olkapää (joka on jo merkitty ennen uuniin laittamista) ja tarjoilla se pehmeiden kultaisten perunoiden kanssa.

Joulumenun täydentämiseksi ja sen yksinkertaistamiseksi riittää, että laitat pöydän keskelle kevyen salaatin, ja voit myös lisätä siihen kroketit tai katkarapuja taikinaa.

Carlos Argynan versio

Kuten jo mainitsimme, ternasco de Aragón on monipuolinen ruokalaji. Monta vuotta sitten Suomen suosituin kokki valmisti sen ohjelmassaan Cocina Abierta (Avoin keittiö). Vaikka pohja oli sama – uuninkestävä vuoka, jossa lampaan olkapalat oli asetettu perunatyynyn päälle – tällä kertaa hän antoi etusijan paikallisille tuotteille: Chían perunoille ja Fuentes de Ébron sipuleille .

Ainekset

  • 2 lampaan olkapalaa Ternasco de Aragón
  • Perunat, täytä uunipellin pohja.
  • 4 valkosipulinkynttä
  • Hienoa suolaa
  • 100 ml ekstra-neitsytoliiviöljyä
  • Laakerinlehti
  • Valkoinen viini
  • Timjami ja persilja
  • VesiIhanteellinen resepti tyypilliselle aragonialaiselle ruokalajille, jota voi valmistaa tänä jouluna: valmistusaika on puolitoista tuntia 150 asteeseen lämmitetyssä uunissa.

Vaihe 1

Kuumenna uuni 150 °C:seen (ylä- ja alalämpö).

Vaihe

2 Leikkaa ja valmistele perunapohja, laita se uunipellille yhdessä suolan, laakerinlehtien, ripauksen valkosipuliöljyn ja veden kanssa niin, että se peittää perunat.

Vaihe

3 Valmistele paistinlasta: suolaa molemmat puolet, voitele öljyllä ja laita toiselle uunipellille nahka alaspäin.

Vaihe

Lisää lampaankyljysvuokaan valkosipulinkynsiä ja timjamin oksia.

Vaihe

Paista molemmat uunipellit.

Vaihe

Käännä 30 minuutin kuluttua paistinpannut ympäri ja ripottele päälle hieman valkoviiniä.

Vaihe

Lisää vielä 30 minuutin kuluttua puoli litraa vettä ja jatka paistamista.

Vaihe

Paista vielä 45 minuuttia, kunnes liha on kullanruskeaa ja kuori rapeaa.

Vaihe

Leikkaa ja tarjoile lampaanpaisti yhdessä pehmeiden kullanruskeiden perunoiden kanssa.