Joseba on luonut tämän reseptin paistetulle lihalle, joka on mehukas ja yhdistää samanaikaisesti makean ja suolaisen maun.
Sisällysluettelo
Ennen kuin laitat lihan uuniin, on tärkeää paistaa se hyvin, jotta se ruskistuu joka puolelta.
Ainekset 4–6 hengelle
- 1200 g naudanfileetä
- 200 ml Pedro Jimenez -viiniä
- 300 ml naudanliemiä
- 2 rkl Dijon-sinappia
- 1 rkl puhdistettua maissitärkkelystä
- Kylmäpuristettua oliiviöljyä
- Suola
- Pippuria
- Persiljaa

Koristeluun:
- 2 isoa perunaa
- 150 ml nestemäistä kermaa
- 80 g voita
- 8 kuorittua salottisipulia
- Suola
- Pippuri
Valmistus
Kuumenna suuri määrä vettä kattilassa ja mausta. Lisää perunat ja keitä 40 minuuttia. Kuori perunat kuumina, valuta vesi ja laita ne tehosekoittimeen. Mausta suolalla ja pippurilla, lisää sitten 40 g voita ja kerma. Sekoita ainekset sähkötehosekoittimella tasaiseksi massaksi. Pidä perunamuusia lämpimänä vesihauteessa.![]()
Kuumenna kattila, jossa on 40 g voita, lisää salottisipuli, mausta ja kypsennä keskilämmöllä 20–25 minuuttia.
Kuumenna uunivuoka (leveä, matala paistinpannu) 4–5 ruokalusikallisella öljyä. Suolaa ja pippurista liha, laita se vuokaan ja paista kaikilta puolilta. Kaada vuokaan viini ja liemi.
Voitele liha sinapilla ja paista 190 °C:ssa (375 °F) noin 15 minuuttia. Ota uunivuoka uunista, siirrä liha lautaselle ja anna sen jäähtyä. Leikkaa liha ohuiksi fileiksi.
Kuumenna kattila, lisää kylmään veteen laimennettu maissitärkkelys, sekoita ja kiehauta, kunnes saavutat halutun paksuuden.
Tarjoile jokaisella lautasella annos perunamuusia, muutama pala fileepihviä ja pari karamellisoitua salottisipulia. Kaada kastike päälle ja koristele persiljanlehdillä.
