Kuinka iloisia lapset ovatkaan, kun he saavat tietää, että he voivat syödä kotitekoisia nugetteja joka päivä, kun heille vain tulee mieli! Ja mekin vanhemmat olemme iloisia, sillä nyt tiedämme tarkalleen, mistä heidän rakastamansa pienet kananpalat on valmistettu.
Sisällysluettelo
Tällä kertaa valmistin ruoan Thermomixilla, mutta voit tehdä sen myös ilman sitä, pyytämällä lihakauppiasta jauhamaan kananlihan ja käyttämällä sitten kotona tehokasta tehosekoitinta seoksen valmistamiseen.
Ainekset
18 annosta
- Ihonpoistettu kananrinta, kuutioituna200 g
- Suola (puoli teelusikallista)2 g
- Granuloitu valkosipuli (puoli teelusikallista)2 g
- Leipä, kuorettomana, viipaloituna2
- Tuorejuusto60 g
- Maito60 g
- Munat1
- Vesi50 g
- Leivänmuruja panerointia varten
- Oliiviöljyä paistamista varten
Kuinka valmistaa nugetteja Thermomixin avulla
Vaikeustaso: helppo
- Kokonaismenoaika 20 min
- Valmistelu10 min
- Ruoanlaitto10 min
Aloitetaan leikkaamalla kananrinta noin kahden senttimetrin kokoisiksi kuutioiksi. Lisää kulhoon liha, suola ja valkosipulirouhe (tai, jos sitä ei ole, tuore valkosipulinkynsi) ja aseta ohjelma 5 sekuntia/nopeus 7 .
Lisää leipä, juusto ja maito ja sekoita 10 sekuntia nopeudella 7. Ota seos kulhosta ja muotoile siitä pähkinän kokoisia palloja. Litistä niitä hieman, jotta saat nugetteja, ja aseta ne lautaselle.
Vatkaa muna ja vesi matalassa kulhossa. Kasta jokainen nugetti munaseokseen ja pyöritä leivänmurussa. Kuumenna öljy syvässä paistinpannussa tai friteerauskeittimessä ja paista nuggetit keskilämmöllä, kunnes ne ovat kullanruskeita. Aseta ne paperipyyhkeellä peitetylle lautaselle ja tarjoile kuumina.
Mitä tarjoilla kotitekoisten nuggetien kanssa?
Kotitekoiset nuggetit sopivat erinomaisesti nopeaan ja rentoon illalliseen salaatin kera. Voit valmistaa kaksi annosta ja pakastaa ne erikseen, kuten kroketit, jotta ne ovat aina käden ulottuvilla, kun haluat jotain herkullista.
