Kotitekoinen paistettu maito, helppo ja nopea perinteinen resepti suomalaisimmalle jälkiruoalle.

paistettu

Tähän aikaan vuodesta monet meistä innostuvat valmistamaan makeita ruokia ja jälkiruokia , ja siksi haluan esitellä teille tämän perinteisen paistetun maidon reseptin, jossa on kaksi vinkkiä, joiden avulla voitte varmistaa, että se onnistuu , jos päätätte valmistaa sitä näinä päivinä.

Resepti on melko yksinkertainen, vaikkakin hieman työläs, kuten kroketin valmistus, koska taikina on vaivattava, jäähdytettävä ja sitten annokset on päällystettävä. Tuloksena on kuitenkin niin herkullinen ruoka, että se on vaivan arvoista ja ilahduttaa läheisiäsi. Tulet olemaan iloinen, että valmistit tämän ruokalajin.Kotitekoinen paistettu maito, helppo ja nopea perinteinen resepti suomalaisimmalle jälkiruoalle.

Ainekset

4 hengelle

  • Maito400 ml
  • Maissitärkkelys35 g
  • Sokeri80 g
  • Sitruunankuori maidon maustamiseen
  • Kanelitanko1
  • Vehnäjauho panerointia varten
  • Munat2
  • Oliivi- tai auringonkukkaöljy paistamista varten
  • Sokeri ripottelua varten
  • Jauhettua kanelia ripotteluun

Kuinka valmistaa paistettua maitoa

Vaikeustaso: helppo

  • Kokonaismenoaika 35 min
  • Valmistelu 20 min
  • Ruoanlaitto 15 min

Valmista ensin aromikas maito lisäämällä sokeri, kanelitanko ja sitruunankuori 300 ml:aan maitoa. Kun maito kiehuu, sammuta liesi. Jotta maito todella täyttyy aromilla, tässä on ensimmäinen temppu: peitä kattila kannella ja jätä se 15 minuutiksi.

Siivilöi maito ja kaada se puhtaaseen kattilaan. Sitten liuota maissitärkkelys jääkaapissa jäähdytettyyn 100 ml:aan maitoa sekoittaen voimakkaasti. Kaada maissitärkkelyksen seos maidon sekaan ja palauta kattila liedelle sekoittaen, kunnes kaikki ainekset ovat sekoittuneet.

Jos teemme tämän kovalla lämmöllä, maito alkaa sakeutua liian nopeasti, joten tässä on toinen temppu : on parasta asettaa heikko lämpö ja sekoittaa jatkuvasti, jotta maito ja maissitärkkelys sakeutuvat hitaammin ja tuloksena on todella maukas.

Tämä saavuttaa kaksi tavoitetta. Ensinnäkin seos ei tartu pannuun, mikä voi pilata maun. Toiseksi paistettu maitotainta ei jää raakaksi eikä saa jauhojen makua. Noin 20 minuutin sekoittamisen jälkeen se on valmis.Kotitekoinen paistettu maito, helppo ja nopea perinteinen resepti suomalaisimmalle jälkiruoalle.

Kaada kerma suorakulmaiseen astiaan ja peitä elintarvikekalvolla, painaen sitä tiukasti pintaan, jotta pinnalle ei muodostu kuorta. Laita sitten kerma jääkaappiin vähintään 4 tunniksi, mieluiten yöksi.

Leikkaa jäähdytetty kerma kahdeksaan suorakulmaiseen osaan (jos haluat perinteisen muodon), pyöritä ne jauhoissa ja vatkatussa munassa ja paista kuumennetussa öljyssä. Kun kerma on saanut kullanruskean sävyn, aseta se paperipyyhkeiden päälle, jotta ylimääräinen rasva valuu pois, ja ripottele päälle sokerin ja jauhetun kanelin seosta. Tarjoile koristamalla halutessasi sitruunankuorella.Kotitekoinen paistettu maito, helppo ja nopea perinteinen resepti suomalaisimmalle jälkiruoalle.

Mitä tarjoilla perinteisen paistetun maidon reseptin kanssa?

Paistettu maito voidaan tarjoilla kuumana tai lämpimänä tai jäähdyttää ja tarjoilla kylmänä. Annos voi olla kaksi per henkilö tai yksi jäätelöpallon kanssa. Kalorimäärän suhteen voit päättää itse.