Hyvä vaihtoehto kevyelle illalliselle.
Sisällysluettelo
Purjo-kerma-keitto on mietoa ja pehmeää, mikä tekee siitä erinomaisen vaihtoehdon kevyelle illalliselle tai alkupalalle. Valmistaminen Thermomix-keittimellä takaa onnistumisen ja säästää sotkua.

Porkkanakermakeitto
Ainekset
375 grammaa porkkanaa
1 porkkana
200 grammaa perunaa
500 millilitraa kanaliemiä (tai vettä)
5 pientä juustoa
30 millilitraa ensimmäisen kylmäpuristuksen oliiviöljyä
Suolaa maun mukaan
Valmistus
1. Puhdista ja pilko purjo . Tarvitset vain valkoisen osan.
2. Puhdista ja pilko perunat ja porkkana.
3. Laita perunat ja porkkana kulhoon. Pilko 5 sekuntia nopeudella 5 ja aseta sivuun.
4. Kaada purjo kulhoon ja hienonna 5 sekuntia nopeudella 5.
5. Lisää öljy, perunat ja porkkanat ja ohjelmoi 12 minuuttia Varoma-lämpötilassa ja nopeudella 1.

6. Lisää vesi tai liemi, suola ja ohjelmoi 20 minuuttia 100 asteen lämpötilassa ja nopeudella 1.
7. Anna seistä, jotta lämpötila laskee, ja sekoita 2 minuuttia nopeudella 7.
8. Lisää juustopalat ja ohjelmoi vielä 5 minuuttia lämpötilassa 90 astetta ja nopeudella 3.

