Kokeile tätä herkullista suolaista piirakkaa – se on paljon helpompi valmistaa kuin miltä näyttää! Tarvitset vain kaksi suorakulmaista lehtitaikinalevyä, ei muuta. Se on yksinkertaisesti herkullista!
Sisällysluettelo
Piditkö lehtitaikinakruunusta lohilla, jonka jaoimme äskettäin? Jos etsit samanlaista ideaa yllättääksesi vieraasi jouluna, ota kynä ja paperi – tulet varmasti pitämään tästä. Molemmat reseptit sisältävät lehtitaikinaa ja kalaa, ovat uskomattoman helppoja valmistaa ja tekevät varmasti vaikutuksen vieraasiin. Tämänpäiväisessä reseptissä on mukava lisäetu: katkaravut ovat erittäin suosittu ainesosa tähän aikaan vuodesta, ja ne nostavat minkä tahansa ruokalajin uudelle tasolle.
Jos pidät meren antimista, tässä on muutama vaihtoehto, jotka on suunniteltu erityisesti juhlapyhiä varten . Ensinnäkin, muutama herkullinen alkupala ja ruokalaji katkaravuilla, jotka on valmistettu erittäin mielenkiintoisella ja luovalla tavalla. Toiseksi, katkarapuja, tonnikalaa ja munaa sisältävä piirakka, jonka voi valmistaa edellisenä päivänä, jolloin vältyt viime hetken stressiltä.

Lehtitaikina lohilla ja katkaravuilla
Itse asiassa käytämme lehtitaikinaa usein kotona. Se on monipuolinen, sopii kaiken kanssa ja maistuu sekä kuumana että kylmänä. Voit leipoa lehtitaikinan itse tai ostaa valmiina , jäähdytettynä – se on erinomainen tapa säästää aikaa.
Jos valitset jälkimmäisen vaihtoehdon, varmista, että ostamasi lehtitaikina vastaa reseptissä mainittua muotoa . Mitä tämä tarkoittaa? Jos teet seppeleen, tarvitset pyöreitä lehtitaikinoita, mutta tähän reseptiin sopivat paremmin suorakulmaiset.
Toisaalta lehtitaikina ei pidä lämmöstä, koska se menettää kovuutensa , joten älä ota sitä jääkaapista ennen kuin olet valmis käyttämään sitä.

Ainekset
- 2 suorakulmaista lehtitaikinalevyä
- 2 lohifileetä
- 100 g kuorittuja katkarapuja
- 150 g pestyä ja hienonnettua pinaattia
- 20 g jauhoja
- 300 ml maitoa
- 1 munankeltuainen
- 20 g raastettua juustoa
- 20 g voita
- Voi
- Pippuri
- Suola
Valmistus
Oletko valmis aloittamaan? Aloitetaan! Ennen kuin aloitat, varmista, että sinulla on kaikki luettelossa mainitut ainekset . Pue esiliina, pese kädet – ja aloitetaan!
- Lämmitä ensin paistinpannu pienellä määrällä voita ja paista katkaravut molemmin puolin. Ota ne sitten pois pannulta ja paista samassa pannussa pinaatti.
- Seuraava vaihe on besamel-kastikkeen valmistaminen, mutta voit myös ostaa valmista kastiketta. Se ei tietenkään ole sama asia kuin kotona valmistettu kastike, mutta useimmat valmiskastikkeet ovat melko hyviä ja auttavat sinua säästämään aikaa.
- Kuumenna paistinpannu, lisää voita ja kun se on sulanut, lisää jauhot. Sekoita hyvin puulusikalla, jotta jauhot paistuvat. Tämä kestää 1–2 minuuttia.
- Kaada sitten hyvin hitaasti lämmin maito ja sekoita huolellisesti, sekoittaen jatkuvasti, kunnes seos sakeutuu.
- Jaa besamel-kastike kahteen osaan: sekoita toinen osa katkarapujen kanssa ja toinen osa pinaatin ja raastetun juuston kanssa.
- Levitä yksi lehtitaikinalevy leivinpaperin päälle uunipellille. Levitä lohi tasaisesti taikinan päälle, suolaa ja pippurista. Lisää spinattiseos ja sitten katkarapuseos. Kuumenna uuni 190 °C:een (375 °F).
- Rullaa loput lehtitaikinalevyt, käytä rullasäleikköä ja peitä lohi niillä. Jos sinulla ei ole ristikko-leivänpaistinta, voit leikata lehtitaikinan ohuella veitsellä suikaleiksi.
- Leikkaa ylimääräinen taikina pois, voitele reunat vatkatulla munankeltuaisella ja paina kevyesti kiinni. Voitele loput taikinasta jäljellä olevalla munankeltuaisella. Laita uunipelti uuniin ja paista, kunnes pinta on kullanruskea.
Nyt kun olet nähnyt, kuinka helppoa ja näyttävä tämä lehtitaikina on valmistaa, älä epäröi vaan kokeile sitä tänä jouluna. Hyvää joulua!

