Tätä ruokaa ei tarvitse valmistaa uunissa, ja se sopii erinomaisesti monien ihmisten suosikkijuhlaan.
Sisällysluettelo
Joulu on aikaa, jolloin me kaikki haluamme kokoontua läheistemme kanssa pöydän ääreen, joka on katettu parhailla kulinaarisilla herkuilla . Aragonissa ovat yleisiä esimerkiksi tämä kardoni mantelikastikkeessa tai tämä kanapala sahramilla . Ja kun on aika laittaa ruokaa, mielemme yrittää keksiä nopeita ja helppoja vaihtoehtoja . Vaikka se voi tuntua oudolta, on olemassa vaihtoehtoja, kuten seuraava resepti.
Se on tonnikalapiirakka, jonka voi valmistaa mikroaaltouunissa 10 minuutissa . Reseptin on jakanut sisällöntuottaja Rosa González, jolla on yli 400 000 tilaajaa YouTube-kanavallaan.
Kuinka valmistaa tonnikalapiirakka mikroaaltouunissa
Tonnikalapiirakan valmistaminen on melko helppoa . Sekoita vain kaikki ainekset, kaada seos leivontamuottiin, laita uuniin ja lämmitä mikroaaltouunissa 10 minuuttia. Näin saatte aikaan helpon ja nopean reseptin, joka sopii erinomaisesti jouluherkuksi. Lisäksi voitte käyttää tuotteita, joita teillä todennäköisesti jo on keittiössä, kuten tonnikalasäilykkeitä, munia ja kypsiä tomaatteja.
Ainekset
- 250 g tonnikalaa öljyssä
- Suola
- Pippuri
- 4 keskikokoista munaa
- 80 g paistettuja tomaatteja
- 180 g rapu- tai surimipaloja
- 250 ml kermaa tai rasvaista kermaa
Resepti tonnikalapiirakalle mikroaaltouunissa
- Sekoita ja sekoita kaikki ainekset huolellisesti.
- Laita täyte muottiin , peitä muovikelmulla ja laita mikroaaltouuniin 750 tai 800 watin teholla 10 minuutiksi .
- Tarkista kypsyys pistämällä keskelle tikku. Jos tikku tulee ulos puhtaana, ruoka on valmis.
- Anna piirakan jäähtyä, ota se vuoasta ja koristele makusi mukaan.

Säilyketonnikin edut ja ominaisuudet
Säilykeketunni on olennainen osa suomalaista keittiötä, ja sitä käytetään usein esimerkiksi voileipissä ja salaateissa. Lisäksi sen ravintoainekoostumus sisältää monia terveydelle hyödyllisiä ominaisuuksia . Se on runsaasti mineraaleja, vitamiineja ja omega-3-rasvahappoja, jotka ovat välttämättömiä sydämen terveyden ylläpitämiseksi.
Kysymykseen siitä, kuinka monta tölkkiä tonnikalaa on hyvä syödä viikossa, Suomen elintarviketurvallisuus- ja ravitsemusvirasto suosittelee 120 grammaa kuukaudessa , mikä vastaa 50 grammaa viikossa ja siten yhtä tai kahta tölkkiä.
