Tuloksena on paksu, tuoksuva, kermainen ja juustoinen kastike, joka kyllästää jokaisen pelmenin.
Paistamme 5 minuuttia, kaadamme päälle smetanaa ja juustoa ja laitetaan uuniin – puolen tunnin kuluttua pöydällä on mestariteos. Pelastava resepti, kun tarvitaan nopeaa, täyttävää ja mielettömän herkullista ruokaa.

Paistamme pakastetut pelmenit rapeiksi
Kaada 700 g pelmeenejä suoraan pakastimesta kuumalle paistinpannulle, jossa on 1,5 rkl öljyä. Paista voimakkaalla lämmöllä, kunnes pelmeenit saavat kullanruskean kuoren. Näin ne eivät tartu toisiinsa ja saavat sen ”paistetun” maun, joka sitten uunissa tulee täysin esiin!
Kastike, josta on mahdoton irrottautua
Sekoita 250 g smetanaa, 200 ml lämmintä vettä, 80 g raastettua juustoa, 2 valkosipulinkynttä (puristimella), hienonnettuja yrttejä, suolaa ja suosikkimausteitasi. Tuloksena on paksu, tuoksuva, kermainen ja juustoinen kastike, joka kyllästää jokaisen pelmenin.

Kaikki uuniin – 30 minuuttia taikaa
Siirrä paistetut pelmenit uunivuokaan ja kaada kastike lähes vuoan reunaan asti. Laita uuniin, joka on lämmitetty 180 °C:een. Heti kun juustokansi on ruskistunut, ota vuoka uunista ja anna sen seistä 5 minuuttia: kastike muuttuu vielä paksummaksi ja maukkaammaksi.
Tuloksena on uskomattoman mehukkaita, pehmeitä pelmeenejä juustoisessa kermakastikkeessa – maukkaampia kuin missään kahvilassa, ja valmistus on helpompaa kuin helppoa!

Grammat
Pakastetut pelmeenit – 700 g
Kermaviili – 250 g
Kova juusto – 80 g
Lämmin vesi – 200 ml
Kasviöljy – 1,5 rkl
Valkosipuli – 2 isoa kynttä
Tuoreet yrtit – nippu
Suola, mausteet – maun mukaan
