Ostin lehtitaikinaa ja pistaasipähkinöitä ja aion valmistaa hyvin yksinkertaisen jälkiruoan.

valmistaa

Jos suunnittelet jouluateriaa ja ideat ovat vähissä, älä ohita tätä pistaasikreemillä täytettyä millefeuille-leivonnaista. Se on hyvin helppo valmistaa ja tekee suuren vaikutuksen.

Joulun lähestyessä, kun ruokien ja illallisten määrä kasvaa, on tärkeää miettiä huolellisesti, mitkä ruoat sisällyttää menuun, jotta kaikki ovat tyytyväisiä. Jos olet kyllästynyt valmistamaan samaa ruokaa vuosi toisensa jälkeen tai ideat ovat loppuneet ja etsit inspiraatiota, olen varma, että pidät tämänpäiväisestä reseptistäni. Olen varma, että heti kun olet lukenut, miten se valmistetaan, kirjoitat ainekset muistiin, jotta voit valmistaa sen heti. Se on alkuperäinen mille-feuille pistaasikreemillä .

Tämän millefeuillen tähti on, kuten olet ehkä arvannut, pähkinä. En tiedä, miten teillä kotona, mutta meillä kaikki rakastavat tätä pähkinää. Sen tekstuuri on uskomattoman rapea ja maku ainutlaatuinen.

Mutta palataanpa pähkinä-kermamillefeuillen pariin, jonka haluan tänään jakaa kanssanne. Tämä uskomattoman helppo valmistaa ja todellinen mestariteos, tämä jälkiruoka ilahduttaa sekä aikuisia että lapsia. Ensinnäkin kauniilla esillepanollaan ja toiseksi samanaikaisesti rapealla ja kermalla tekstuurillaan . Puhumattakaan sen hienostuneesta mausta. Kuulostaa houkuttelevalta, eikö vain?

Lisäksi sen valmistamiseen ei tarvita monimutkaisia ainesosia. Pähkinöiden lisäksi tämä mille-feuille valmistetaan lehtitaikinasta, valkosuklaasta sulatusta, voista, maidosta ja sokerista. Siinä kaikki.

Ja ilman turhia sanoja, tässä on resepti tähän fantastiseen mille-feuilleen pähkinäkerma. Aloitetaanpa!

Ostin lehtitaikinaa ja pistaasipähkinöitä ja aion valmistaa hyvin yksinkertaisen jälkiruoan.

Ainekset

  • 1 arkki tuoretta lehtitaikinaa
  • 150 grammaa kuorittuja pistaasipähkinöitä
  • 100 grammaa sulatettavaa valkosuklaata
  • 25 grammaa voita
  • 2-3 ruokalusikallista maitoa
  • Sokeria maun mukaan
  • 100 grammaa tomusokeria

Ostin lehtitaikinaa ja pistaasipähkinöitä ja aion valmistaa hyvin yksinkertaisen jälkiruoan.

1. Leikkaa lehtitaikina.

Kauli lehtitaikina leikkuulaudalla tai työtasolla käyttäen mukana tulevaa leivinpaperia ja leikkaa se samankokoisiksi suorakulmioiksi. Tuloksena pitäisi olla noin 8 suorakulmiota. Ripottele 2 suorakulmiota sokerilla ja pistele 4 muuta haarukalla. Myöhemmin kerron, miten käytät loput kaksi suorakulmiota.

2. Paista uunipellin päällä.

Kuumenna uuni 210 °C:een. Aseta uunipellin päälle pistellyt lehtitaikinapalat, jotta ne eivät nouse, ja paista noin 20 minuuttia tai kunnes ne ovat kullanruskeita. Ota uunista ja anna jäähtyä.

3. Jauha pistaasipähkinät.

Laita pistaasipähkinät kiehuvaan veteen 1 minuutiksi. Laita ne sitten paperipyyhkeelle, jotta ylimääräinen rasva valuu pois. Kun pistaasipähkinät ovat jäähtyneet, hiero niitä toisella paperipyyhkeellä, jotta kuori irtoaa.

4. Pilko ne hyvin hienoksi.

Laita pistaasipähkinät keittiökoneeseen tai tehosekoittimeen yhdessä tomusokerin kanssa ja jauhaa hienoksi. Lisää ruokalusikallinen maitoa ja jauhaa uudelleen.

5. Sulata suklaa.

Jauha suklaa, laita se kulhoon ja sulata vesihauteessa (tai mikroaaltouunissa) yhdessä voin kanssa.

6. Valmista pistaasikreemi.

Ota suklaa pois lämmöltä ja sekoita se samassa kulhossa hienonnettujen pistaasipähkinöiden kanssa, kunnes saat tasaisen kermamaisen massan. Laita pistaasipähkinäseos suljettavaan pussiin ja laita se jääkaappiin, kunnes se jähmettyy.

7. Kokoa mille-feuille.

Aseta lehtitaikina pohjaksi, täytä se pistaasikreemillä haluamallasi kuviolla (raidoilla, hiutaleilla jne.), lisää toinen kerros ja täytä uudelleen kreemillä. Peitä päälle lehtitaikinalla, joka on siroteltu sokerilla. Sirottele päälle tomusokeria ja hienonnettuja pistaasipähkinöitä. Tarjoile.

Mitä tehdä lehtitaikinan jäännöksillä

Jotta voit käyttää kaksi jäljellä olevaa lehtitaikinan suorakulmiota, suosittelen leikkaamaan ne pienemmiksi neliöiksi ja valmistamaan niistä yhden suupalan kokoisia mille-feuilles . Olen varma, että ne katoavat silmänräpäyksessä, heti kun asetat ne pöydälle.