Päärynät, haudutettu punaviinissä mausteiden kanssa: hienostunut jouluinen jälkiruoka, josta tulet varmasti pitämään

Päärynät

Opi muuttamaan yksinkertainen hedelmä juhlavaksi luomukseksi

Päärynät punaviinissä ja mausteissa on elegantti gluteeniton jälkiruoka, joka on helppo valmistaa, täynnä aromia ja väriä ja sopii erinomaisesti yllättämään vieraat juhlavassa tilaisuudessa tai kruunaamaan erityisen illallisen.Päärynät, haudutettu punaviinissä mausteiden kanssa: hienostunut jouluinen jälkiruoka, josta tulet varmasti pitämään

Tämä resepti yhdistää eurooppalaisen keittiön parhaat perinteet lämpimiin mausteisiin, joita rakastamme Meksikossa: kaneliin, neilikkaan ja sitrushedelmiin. Se on gluteeniton, maidoton ja valmistettavissa täydellisen kypsistä meksikolaisista päärynöistä.

Resepti: Päärynät punaviinissä ja mausteissa

Ainekset

  1. 4 kypsää päärynää (lajike ”Bartlett” tai ”Anjou”, mutta kiinteitä)
  2. 750 ml punaviiniä (valitse hedelmäinen ja pehmeä viini)
  3. 150 g sokeria (¾ kupillista; voi olla muscovado- tai valkoista sokeria)
  4. 1 kanelitanko
  5. 4 valkosipulinkynttä
  6. 2 tähtianista (haluttaessa)
  7. 1 pala appelsiininkuorta (ilman valkoista osaa)
  8. 1 pala sitruunankuorta (haluttaessa)
  9. 1 teelusikallinen vaniljauutetta (haluttaessa)
  10. 1 ripaus vastamyllyttyä mustapippuria (haluttaessa)
  11. Lisää tarvittaessa vettä niin, että se peittää päärynät.Päärynät, haudutettu punaviinissä mausteiden kanssa: hienostunut jouluinen jälkiruoka, josta tulet varmasti pitämään

Kuinka valmistaa päärynät punaviinillä ja mausteilla?

  1. Kuori päärynät, jättäen hedelmän varren, jotta ne näyttävät kauniimmilta. Haluttaessa voit leikata pienen osan varresta, jotta ne pysyvät pystyssä.
  2. Suuressa kattilassa sekoita punaviini, sokeri, kaneli, neilikka, tähtianis, appelsiini- ja sitruunankuori, vanilja ja pippuri. Sekoita ja kuumenna keskilämmöllä, kunnes sokeri on liuennut ja seos kiehuu.
  3. Vähennä lämpöä minimiin, lisää päärynät ja peitä kattila osittain kannella. Jos viini ei peitä päärynöitä kokonaan, lisää hieman vettä.
  4. Keitä hitaalla lämmöllä 25–40 minuuttia, käännä päärynöitä 10 minuutin välein, jotta ne värjäytyvät tasaisesti, kunnes ne ovat pehmeitä (mutta eivät hajoa).
  5. Ota päärynät pois ja aseta ne sivuun. Lisää lämpöä ja keitä nestettä 10 minuuttia tai kunnes se on hieman sakeutunut ja muuttunut tummanpunaiseksi siirapiksi.
  6. Tarjoile päärynät kokonaisina tai viipaloituina, kaada päälle viiniä ja mausteista siirappia. Lisää halutessasi pähkinöitä, pallon kreikkalaista jogurttia, kermavaahtoa tai vaniljajäätelöä.

Kuinka monta annosta tästä reseptistä saa?Päärynät, haudutettu punaviinissä mausteiden kanssa: hienostunut jouluinen jälkiruoka, josta tulet varmasti pitämään

Resepti on 4 annokselle (yksi päärynä per henkilö).

Arvioitu ravintosisältö per annos:

  • Kalorit: 210
  • Rasvat: 0 g
  • Tyydyttyneet rasvat: 0 g
  • Hiilihydraatit: 46 g
  • Sokerit: 45 g
  • Proteiini: 1 g

Säilytys

Niitä voi säilyttää jääkaapissa siirapissa kastettuina enintään 4 päivää. Maku voimistuu, kun annetaan niiden levätä.