Jos tarvitset kakun ”juhlaan”, mutta ilman monimutkaisia koristeita, kokeile tätä vaihtoehtoa: kaksi erilaista kakkulevyä, vaniljakastike, kuivattuja luumuja konjakissa ja viinissä sekä päälle suklaa-kirsikkakuvio.
Sisällysluettelo
Vaiheittainen resepti
Vaihe 1. Kaada kuivattuja luumuja konjakkiin ja viiniin edellisenä päivänä ja sekoita ajoittain. Seuraavana päivänä kaada seos siivilään, jotta neste valuu pois, mutta älä kaada alkoholia pois – se käytetään suklaakakun kyllästämiseen.
Vaihe 2. Paista suklaakakku. Vatkaa munat ripauksella suolaa, sokeria ja vaniljasokeria kuohkeaksi (7–8 minuuttia). Siivilöi erikseen jauhot, maissitärkkelys, kaakao ja leivinjauhe, sekoita varovasti lastalla alhaalta ylöspäin. Paista 30×20 cm:n vuoassa 175 °C:ssa noin 20 minuuttia, jäähdytä sitten ritilällä.
Vaihe 3. Paista valkuais-pähkinäkakku. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi, lisää sokeri osissa, lisää vaniljasokeri ja vatkaa tasaiseksi massaksi (ei tarvitse vaahdottaa kovaksi). Sekoita varovasti jauhot ja sitten hienonnetut pähkinät. Paista samassa 30×20 cm:n vuoassa 175 °C:ssa noin 20–25 minuuttia, älä kuivata pohjaa liikaa, jäähdytä ritilällä.
Vaihe 4. Keitä vaniljakastike. Sekoita keltuaiset sokerin, jauhojen ja maissitärkkelyksen kanssa, lisää maitoa osissa sekoittaen, jotta ei muodostu kokkareita. Kuumenna keskilämmöllä kiehuvaksi, keitä sitten paksuuntumiseen asti sekoittaen jatkuvasti. Ota liedeltä, lisää vaniljasokeri ja jäähdytä huoneenlämpötilaan. Ota voi etukäteen jääkaapista, jotta lämpötilat tasaantuvat.
Vaihe 5. Valmista kerma. Vatkaa pehmeä voi kuohkeaksi ja lisää keittopohja 1 rkl kerrallaan, vatkaen pienellä nopeudella. Tuloksena on kuohkea keittokerma.
Vaihe 6. Valmista kuivattuja luumuja kerroksia varten. Leikkaa kuivatut luumut neljään osaan ja jaa ne: lisää 1/3 puolikkaaseen kermasta ja sekoita, jätä loput 2/3 yläkerrokseen.
Vaihe 7. Kokoa kakku muottiin. Peitä pohja korkeareunaisella leivinpaperilla. Aseta suklaakakku pohjalle, puhkaise se tiheästi hammastikulla ja kastele hyvin jäljellä olevalla alkoholi-luumukastikkeella. Levitä päälle kerma ja luumut. Peitä proteiini-pähkinäkakulla, poista leivinpaperi, paina kevyesti ja levitä toinen, ”valkoinen” kerma. Levitä päälle jäljellä olevat kuivatut luumut.
Vaihe 8. Tee suklaa-kirsikkakorkki. Kaada kirsikkahillo (78 g) 150 g:aan kuumaa vettä, sekoita kunnes se on liuennut ja anna jähmettyä. Sulata erikseen liedellä maitosuklaa, voita ja smetanaa sekoittaen tasaiseksi. Ota pois liedeltä ja lisää heti jähmettynyt kirsikkahyytelö, sekoita kunnes se on täysin liuennut. Anna massan jähmettyä ja levitä se rusinoiden päälle, tasoita.
Ainekset
Viinirypäleet: viinirypäleet – 500 g
konjakki – 100 ml
viini – 150 ml
Suklaakakku: munat – 3 kpl
suola – ripaus
sokeri – 90 g
vaniljasokeri – 10 g
jauhoja – 60 g
maissitärkkelystä – 30 g
kaakaota – 20 g
leivinjauhetta – 10 g
Pähkinäkakku: munanvalkuaiset – 3 kpl
sokeria – 150 g
jauhoja – 15 g
saksanpähkinöitä – 150 g
Kerma: munankeltuaiset – 3 kpl
sokeri – 100 g
jauhot – 15 g
maissitärkkelys – 10 g
maito – 450 ml
vaniljasokeri – 10 g
voita – 250 g
Suklaa-kirsikkakuvio: kirsikkahillo – 78 g
kuuma vesi – 150 g
maitosuklaa – 100 g
voita – 70 g
smetana 20 % – 50 g
