Perunan resepti tursalla ja simpukoilla

simpukoilla

Ainekset ja valmistusohjeet perunalle tursalla ja simpukoilla

Sisällysluettelo

  • Valmistusaika 10 min.
  • Kypsennysaika 40 min.
  • Kokonaismenoaika 50 min.
  • Ruokailijat 4
  • Kalorit 470 kcal / annosPerunan resepti tursalla ja simpukoilla

Ainekset

  • 2 tuoretta turskafileetä
  • 500 g simpukoita
  • 800 g perunaa
  • 1 sipuli
  • 1 vihreä paprika
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl chorizo-paprikan hedelmälihaa
  • 2 rkl tomaattikastiketta
  • 1 litra kalaliemiä
  • Jauhettua sahramia
  • Tuoretta hienonnettua persiljaa
  • Suola
  • Kylmäpuristettua oliiviöljyä
  • Keittiövälineet ja tarvikkeetPerunan resepti tursalla ja simpukoilla

Valmistelu

  • Reseptin valmistusvaiheet

Kalan ja äyriäisten valmistus

Huuhtele simpukat huolellisesti ja laita ne kulhoon, jossa on vettä ja suolaa, noin tunniksi, vaihtamalla vesi pari kertaa. Sillä välin leikkaa turska pieniksi paloiksi, suolaa ja jätä sivuun, kunnes keitto on valmis.

2

Ragun valmistusPerunan resepti tursalla ja simpukoilla

Paista valkosipuli, sipuli ja vihreä paprika ensimmäisen puristuksen oliiviöljyssä kattilassa. Kun vihannekset ovat pehmenneet, lisää chorizo-paprikan sisus ja tomaattikastike. Kuori perunat, leikkaa ne suuriksi paloiksi ja lisää ne suoraan kattilaan. Kaada liemi niin, että se peittää perunat, ja lisää jauhettu sahrami. Lisää ripaus suolaa ja peitä kattila kannella. Keitä perunoita noin 18 minuuttia tai kunnes ne ovat kypsiä.

3

Viimeistele ragu

Lisää turska ja simpukat ja keitä, kunnes simpukat avautuvat. Lisää hienonnettu tuore persilja ja tarjoile kuumana.