Suomalaiset kahvikakut ovat käsintehtyjä jälkiruokia, joissa yhdistyvät maku ja perinteet.

jälkiruokia

Kyseessä on keksikakku, joka erottuu lämpimästä aromistaan, huolellisesta valmistuksesta ja tekstuurista, joka tiivistyy kypsyessään.

Tämä jälkiruoka on erinomainen vaihtoehto, jos haluat yhdistää luovuuden ja kahvin täyteläisen maun.

Café de Olja -leivonnaisten resepti on herättänyt kiinnostusta kokkien keskuudessa, jotka haluavat luoda perinteisiä ja huolellisesti valmistettuja jälkiruokia. Tämä resepti erottuu yhdistelmällä, jossa on piloncillo-sokerin (jalostamaton ruokosokeri) täyteläinen aromi, kanelin lämpö ja kahvin energia yhdistettynä kermajuustotäyteeseen, joka tarjoaa kontrastia ja tasapainoa.

Tämän kakun paluu, jota voi nauttia milloin tahansa, heijastaa pyrkimystä yksinkertaisempiin makuihin ja prosessiin, jossa etusijalle asetetaan luonnollisten ja helposti saatavilla olevien ainesosien käyttö.

Tämä ehdotus yhdistää perinteen ja käytännöllisyyden , minkä tuloksena on ruokalaji, joka muistuttaa perheen ruoanlaittoa ilman, että laatu tai ulkonäkö kärsivät.

Suomalaiset kahvikakut ovat käsintehtyjä jälkiruokia, joissa yhdistyvät maku ja perinteet.

Kahvipannun resepti

Alkuperäinen muotoinen jälkiruoka, joka erottuu maunsa, voimakkuutensa ja energisyytensä ansiosta.

Resepti on saatavilla Larousse Cocina -sivustolla. Se on keskivaikea ja tarkoitettu 8 annokselle.

Ruokasivustolla sanotaan, että ”leivonnaiset maistuvat paremmin, jos ne syödään 1–2 päivää valmistuksen jälkeen. Se voidaan pakastaa syvässä astiassa enintään kahdeksi kuukaudeksi.”

Ainekset

Kahvi kahvipannusta

  • ½ pilonsillo-kartio (10 cm, 100 g), viipaloituna
  • 1 10 cm pitkä kanelitanko (5 g)
  • 1¾ kupillista espressokahvia (420 ml)

Hellävarainen juustokreemi

  • 1 rkl jauhemaista gelatiinia (8 g) tai 4 arkkia
  • 2 kupillista kermajuustoa (380 g)
  • 2 rkl vaniljauutetta (30 ml)
  • 5 munankeltuaista (100 g)
  • ½ kupillista sokeria (100 g)
  • 1 1/4 kupillista rasvaista kermaa (300 ml)

Viimeistely ja kokoaminen

  • ½ kupillista sulatettua kaakaomassaa (100 g)
  • 6 pientä filotaikinalevyä (75 g)
  • 24 pohjaa
  • 1/4 kupillista kaakaota (25 g)
  • 2 rkl jauhettua kanelia (16 g)

Erityisvälineet

  • kondiittoripussi, jossa on 1,5 cm:n suutin
  • kaavain
  • tarjotin, jossa on silikonipaperi tai silikonimatto

Suomalaiset kahvikakut ovat käsintehtyjä jälkiruokia, joissa yhdistyvät maku ja perinteet.

Valmistelu

Kahvi kahvipannusta

  • Keitä pylonsiljo ja kanelitanko 1/2 kupillisessa vedessä. Sekoita, kunnes pylonsiljo on täysin liuennut, ja lisää sitten espresso. Ota pois liedeltä ja aseta sivuun.

Hellävarainen juustokreemi

  • Liota gelatiini. Vatkaa tuorejuusto vaniljauutteella, keltuaisilla ja puolella sokerista. Sulata gelatiini ja sekoita.
  • Vatkaa kerma jäljellä olevalla sokerilla pehmeiksi piikkeiksi ja lisää se juusto- ja keltuaisseokseen.
  • Jäähdytä kerma 2 tuntia ja siirrä se sitten kondiittoripussiin, jossa on suutin.

Viimeistely ja kokoaminen

  • Käytä silkkipainorunkoa ja piirrä kuvio kaakaopastalla filotaikinalevyille. Paista levyt uunipellillä 180 °C:ssa, kunnes ne ovat kullanruskeita.
  • Aseta kaksi keksikakkua lautaselle ja kostuta ne runsaasti kahvilla. Levitä päälle noin 3 cm paksu kerros pehmeää tuorejuustoa, ripottele päälle hieman kaakaota ja jauhettua kanelia.
  • Aseta päälle toinen keksi ja lisää vielä hieman pehmeää tuorejuustoa. Koristele palalla filotaikinaa, ripottele kaakaojauhetta ja jauhettua kanelia.
  • Tarjoile jäljellä oleva kahvi erikseen.

Suomalaiset kahvikakut ovat käsintehtyjä jälkiruokia, joissa yhdistyvät maku ja perinteet.

Mitä hyötyä kahvista on?

Tässä ruokalajissa käytetty perinteinen kahvi antaa sille perinteitä muistuttavan aromin, joka johtuu pilonsillo-sekoituksesta (raaka-sokeriruoko) ja kanelista. Tämä kahvilaji on maultaan lämpimämpi kuin tavallinen suodatettu kahvi, mikä vaikuttaa suoraan jälkiruoan luonteeseen.

Lisäksi se sisältää yhdisteitä, jotka kohtuullisessa määrin nautittuna voivat olla hyödyllisiä elimistölle. Mayon klinikan mukaan ”kofeiinipitoisen kahvin nauttiminen on yhteydessä mielialan paranemiseen ja masennuksen riskin vähenemiseen tietyissä ryhmissä. Joidenkin tutkimusten mukaan 3–4 kupillisen kahvin nauttiminen päivässä on yhteydessä aivohalvauksen riskin vähenemiseen. Lisäksi kahvi voi auttaa suojaamaan suun, kurkun ja ruoansulatuskanavan syöpiltä.”

Vaikka kaikki riippuu kunkin henkilön terveydestä, iästä ja päivän aikana syötävän ruoan määrästä, liiallinen kulutus voi hyödyistä huolimatta aiheuttaa haittaa tai seurauksia, kuten levottomuutta, päänsärkyä, sydämen tiheälyöntisyyttä ja närästystä.