Täytettyjen munien resepti – yksinkertainen ja herkullinen klassikko Carlos Arginianolta

yksinkertainen

Täytetyt munat voivat olla muutakin kuin vain herkullinen välipala: ne ovat vaihtoehto, joka täyttää, ravitsee ja huolehtii terveydestäsi.

Carlos Arguiñano loi tämän reseptin Carlan, pienen tytön, neuvosta, joka kertoo katsovansa tätä ohjelmaa joka päivä yhdessä Toledosta kotoisin olevan setänsä kanssa.

Täytetyt munat ovat klassinen, yksinkertainen ja herkullinen ruokalaji, joka voi olla myös erittäin ravitseva, jos käytetään näitä maukkaita ja terveellisiä ainesosia.

Täytettyjen munien resepti – yksinkertainen ja herkullinen klassikko Carlos Arginianolta

Ainekset 4 hengelle

  • 7 munaa (1+6)
  • 125 ml tomaattikastiketta
  • 125 g boniton vatsaa öljyssä
  • 10 vihreää oliivia ilman kiviä
  • 250 ml mietoa oliiviöljyä
  • 1-2 ruokalusikallista etikkaa
  • Suola
  • Persilja

Täytettyjen munien resepti – yksinkertainen ja herkullinen klassikko Carlos Arginianolta

Valmistus

Riko yksi muna ja laita se tehosekoittimeen. Lisää etikka, ripaus suolaa ja öljy. Sekoita ainekset sähkötehosekoittimella tasaiseksi massaksi.

Kuumenna kattilassa runsaasti vettä. Lisää loput 6 munaa ja keitä 10 minuuttia kiehumisen alettua.

Jäähdytä munat, kuori ne ja leikkaa puoliksi. Jätä kolme munankeltuaista puolikasta tarjoilua varten.

Laita loput munankeltuaiset ja tonnikalan vatsa suureen kulhoon. Murskaa ja sekoita haarukalla. Pilko oliivit hienoksi ja lisää ne kulhoon. Lisää tomaattikastike ja 4 ruokalusikallista majoneesia.

Sekoita hyvin, kunnes ainekset ovat täysin sekoittuneet. Täytä valkuaiset tällä seoksella. Laita jäljellä oleva majoneesi kondiittoripussiin ja koristele munat. Raasta keltuaiset raastimella ja koristele muutamalla persiljanlehdellä. Tarjoile 3 munapuolikasta jokaisella lautasella.

Täytettyjen munien resepti – yksinkertainen ja herkullinen klassikko Carlos Arginianolta

Vinkki

Jotta majoneesi sekoittuu paremmin, aseta uppomikserin varsi astian pohjalle, käynnistä se ja sekoita ainekset liikkumatta, kunnes ne sakeutuvat. Liikuta sitten mikseriä varovasti ylös ja alas, kunnes majoneesi on täysin emulgoitunut.