Teriyaki-kastikkeella ja ananaksella glaseeratut kananrinnat

Teriyaki

Ainekset

  • 3 kokonaisia kananrintaa (ilman nahkaa ja luita)
  • 4–5 viipaletta tuoretta ananasta tai ananasta omassa mehussaan
  • 8 ruokalusikallista teriyaki-kastiketta
  • 1 pala tuoretta inkivääriä (3 cm)
  • 1 ruokalusikallinen hunajaa
  • 1 valkosipulinkynsi
  • Kylmäpuristettu oliiviöljy
  • Kansu-siemeniä koristeluun
  • Suola
  • Mustapippuri

Tämä teriyaki-kastikkeella ja ananaksella glaseerattu kananrintapala on yksi niistä ruoista, jotka ratkaisevat erityisen illallisen dilemman aiheuttamatta sotkua keittiössä. Lopputulos näyttää siltä kuin se olisi tullut suoraan aasialaisesta ravintolasta , mutta se valmistuu yhdellä pannulla alle tunnissa. Kana on mehukas, ja makea ja mausteinen glaseeraus peittää sen kiiltävällä kiillolla, kun taas ananas lisää trooppisen vivahteen, joka täydentää sitä täydellisesti.Teriyaki-kastikkeella ja ananaksella glaseeratut kananrinnat

Yhdistelmä toimii, koska se yhdistää maut, jotka sekoittuvat täydellisesti: umami teriyaki, inkiväärin raikkaus , valkosipulin aromi ja hunajan hienostunut makeus . Kun kaikki on kypsynyt, muodostuu paksu, tahmea kuori, joka muuttaa tavallisen kanan ruokalajiksi, joka suorastaan vaatii leipää tai kulhoa riisiä.

Tämä on täydellinen resepti niille, jotka ovat kyllästyneet samaan vanhaan kanaan ja haluavat eksoottisen, mutta yksinkertaisen ruokalajin ilman epätavallisia ainesosia tai monimutkaisia tekniikoita.

Hieman historiaa

Teriyaki-kastike syntyi Japanissa tekniikkana, jolla kalat, erityisesti lohi, glaseerattiin sekoittamalla soijakastike, mirin, sokeri ja inkivääri. Ajan myötä se levisi lihaan ja vihanneksiin ja siitä tuli olennainen kastike modernissa japanilaisessa keittiössä.

Mielenkiintoista on, että sen kansainvälinen leviäminen tapahtui havaijilaisen keittiön ansiosta, jossa japanilaiset maahanmuuttajat mukauttivat reseptiä lisäämällä ruskeaa sokeria, valkosipulia ja trooppisten hedelmien mehua. Siksi teriyaki ja ananas tuntuvat nykyään niin luonnolliselta yhdistelmältä: japanilaisen ja havaijilaisen keittiön sulautuminen johti makean ja mausteisen ruokalajin syntyyn, josta on tullut maailmanlaajuinen ilmiö.

Jotta pysytään Aasian teemassa ja hyödynnetään kanaa ja glaseerausta mahdollisimman tehokkaasti, internetistä löytyy reseptejä, jotka sopivat erinomaisesti tähän valmistustapaan. Ihanteellinen ruokalaji on kana manteleilla , jossa on itämaisia vivahteita, jotka muistuttavat kiinalaista paistia. Myös kana sitruunalla sopii erittäin hyvin, jos pidät tuoreista sitrushedelmäkastikkeista. Ja jos pidät aromaattisesta muhennoksesta, perinteinen kanakurry on toinen erinomainen resepti, jossa yhdistyvät mausteet, kermainen koostumus ja monenlaiset aromit.

Kotitekoinen resepti glaseeratuille kananrinnoille teriyaki-kastikkeella ja ananaksella

Kanan valmistus

  1. Poista kananrinnoista rasva- ja rustojäämät. Leikkaa ne samankokoisiksi suikaleiksi, jotta ne paistuvat tasaisesti, ja mausta suolalla ja pippurilla. Ne voidaan valmistaa kokonaisina, mutta silloin niiden valmistuminen kestää hieman kauemmin ja ne imevät kastiketta.
  2. Kuumenna hieman öljyä suuressa paistinpannussa. Paista kanaa 2–3 minuuttia kummaltakin puolelta, kunnes se saa kullanruskean sävyn. Älä yritä paistaa sitä kokonaan, vaan paista vain pinta. Ota kana pois pannulta.

Kastikkeen valmistusTeriyaki-kastikkeella ja ananaksella glaseeratut kananrinnat

  1. Kuori ja raasta valkosipulinkynsi ja iso, noin 3 cm pitkä pala inkivääriä.
  2. Lisää vielä hieman öljyä ja paista valkosipulia ja inkivääriä 1 minuutti, sekoittaen jatkuvasti, jotta ne eivät pala pohjaan.
  3. Lisää teriyaki-kastike ja hunaja. Sekoita hyvin ja anna hautua keskilämmöllä.
  4. Laita ananassivut pannulle ja paista niitä minuutti kummaltakin puolelta. Lämmön ja hunajan vaikutuksesta ne karamellisoituvat hieman, mikä antaa niille herkullisen maun.

Lopullinen esillepano

  1. Lisää kananpalat takaisin pannulle ja asettele ne ananaspalojen päälle.
  2. Kypsennä noin 10 minuuttia keskilämmöllä, kastelemalla kanaa kastikkeella sen haihtuessa. Vähitellen muodostuu paksu, kiiltävä kuorrutus.
  3. Sammuta liesi ja anna seistä muutama minuutti. Tarjoile kana karamellisoidun ananaksen kanssa, kaada kastike päälle ja ripottele seesaminsiemeniä .

Vinkkejä herkullisten teriyaki-kastikkeella ja ananaksella glaseerattujen kananrintojen valmistukseen

  • Jos käytät säilykepurkitettua ananasta , varmista, että se on omassa mehussaan . Jos se on siirapissa, se on liian makeaa.
  • Kotitekoinen teriyaki-kastike (soijakastike, ruskea sokeri, inkivääri, valkosipuli ja hieman etikkaa) sopii erinomaisesti, jos sinulla ei ole valmiita kastikkeita.
  • Ihanteellinen lisuke: valkoinen riisi, basmatiriisi tai paistetut nuudelit.
  • Jos sinulla on aikaa, marinoi kana tunnin ajan pienessä määrässä teriyakikastiketta, jotta se saa enemmän makua.
  • Hunaja voidaan korvata ruskealla sokerilla tai vaahterasiirapilla, joka sopii erityisen hyvin ananaksen kanssa.

Herkullisia erikoisuuksiaTeriyaki-kastikkeella ja ananaksella glaseeratut kananrinnat

Kanan, ananaksen ja makeiden kastikkeiden yhdistelmä ei ole nykyaikainen keksintö, vaikka se näyttääkin siltä. Lihaa ja hedelmiä sekoitettiin jo keskiaikaisessa Euroopassa, ja makean ja suolaisen yhdistelmä on ollut olemassa Aasiassa vuosisatojen ajan. Havaijilainen keittiö popularisoi tämän yhdistelmän 1960-luvulla, kun ananasista tuli saariston kulinaarinen symboli. Näin syntyivät ruokalajit, jotka myöhemmin levisivät ympäri maailmaa, kuten esimerkiksi teriyaki-yhdistelmät, joita näemme nykyään kaikissa ravintoloissa.

Sinulla voi olla kysymyksiä reseptistä. Vastaan kirjeisiisi.

  • Voiko kananrintaa käyttää kananpoikien sijaan?
  • Kyllä, ne ovat vielä mehukkaampia. Säädä vain kypsennysaikaa, jotta ne kypsyvät kokonaan.
  • Voiko tämän tehdä ilman hunajaa?
  • Ei ongelmaa. Kokeile ruskeaa sokeria tai vaahterasiirappia.
  • Onko tuore ananas parempi kuin säilyke?
  • Kyllä, mutta säilyke ”omassa mehussaan” on erittäin hyvä.
  • Mitä tehdä, jos kastike on liian paksua?
  • Lisää ruokalusikallinen vettä ja sekoita, kunnes saat halutun konsistenssin.
  • Voiko ruoan valmistaa etukäteen?
  • Kyllä. Kanaa on erittäin helppo lämmittää pannulla hitaalla lämmöllä ja pienellä määrällä vettä.