Juustokakun rakenne muodostuu korkean paistolämpötilan ansiosta. Maku perustuu kermajuustoon ja paksuun kermaan.
Cheesecakeen valmistamiseen tarvitset seuraavat ainekset: kermajuusto – 600 g; sokeri – 150 g; munat – 4 kpl (pieniä); kerma 33 % – 350 ml; maissitärkkelys – 15 g; vanilja – ripaus; sitruunamehu – 1 tl; leivinpaperi – 1 arkki.
Valmistele 18 cm halkaisijaltaan oleva vuoka. Muotoile pergamenttiarkki käsin, aseta se vuokaan ja tee reunat. Tämä estää massan valumisen uunissa. Kuumenna uuni 240 asteeseen.
Sekoita tuorejuusto ja ripaus vaniljaa hitaalla nopeudella sekoittimen kulhossa. Lisää sokeri vähitellen, pysähtyen välillä kaapimaan massaa kulhon seinämiltä. Lisää munat yksi kerrallaan, sekoittaen joka kerta huolellisesti, kunnes ne ovat sekoittuneet.
Sekoita erillisessä kulhossa maissitärkkelys ja pieni määrä kermaa tasaiseksi. Lisää tämä seos pääseokseen, kaada sitten sitruunamehu ja loput kermasta. Sekoita huolellisesti, kunnes saat tasaisen konsistenssin. Tasoita seos lastalla muotin pohjalla ja seinillä varmistaaksesi, että seos on hyvin sekoittunut.
Kaada massa valmistettuun muottiin ja koputtele muottia kevyesti pöytään, jotta ilmakuplat poistuvat ja massa jakautuu tasaisesti. Aseta muotti uunin ritilälle ja paista 25–30 minuuttia. Pinnan tulee olla kirkkaan ruskea.
Ota juustokakku uunista ja jätä se huoneenlämpötilaan, kunnes se on täysin jäähtynyt. Laita juustokakku jääkaappiin vähintään 8–10 tunniksi, jotta rakenne vakiintuu.
Kun rakenne on vakiintunut, poista muotin rengas, irrota varovasti leivinpaperi ja siirrä juustokakku tarjoiluvadille. Lämmitä veitsi kuumalla vedellä ja leikkaa cheesecake.
Halutessasi voit sulattaa suklaata kermalla ja kaataa sen päälle maun vahvistamiseksi. Tarjoile cheesecake jäähdytettynä. Se on paksu, pehmeä ja kermainen, mistä baskilainen versio on niin arvostettu.
