Feta-juustolla ja mausteisella hunajalla paistettu kurpitsa

Feta

Ainekset

2 hengelle

  • 400 g kurpitsaa
  • 150 g feta-juustoa
  • 80 g ricotta-juustoa
  • 1 rkl maustamatonta kreikkalaista jogurttia
  • Kylmäpuristettu oliiviöljy
  • Sitruunamehu
  • 4 rkl hunajaa (tai maun mukaan)
  • 1 chilipaprika
  • 30 g pekaanipähkinöitä (tai tavallisia pähkinöitä)
  • Suolaa ja paprikaa maun mukaan

Feta-juustolla ja mausteisella hunajalla paistettu kurpitsa

Aika: 45 minuuttia

Ohje

1.Kuori kurpitsa ja leikkaa viipaleiksi. Mausta oliiviöljyllä, suolalla ja paprikalla ja paista uunissa 40 minuuttia tai valmistele ilmakeittimessä 20 minuuttia 190 °C:n lämpötilassa, kunnes reunat ovat kullanruskeat.

2.Sillä välin laita feta, ricotta, jogurtti, kaksi ruokalusikallista oliiviöljyä ja hieman sitruunamehua tehosekoittimeen. Sekoita tasaiseksi massaksi. Jos koostumus on liian tiivis, lisää hieman jogurttia.

Feta-juustolla ja mausteisella hunajalla paistettu kurpitsa

3.Kuumenna hunaja ja suuriksi paloiksi leikattu chilipaprika pienessä kattilassa viiden minuutin ajan miedolla lämmöllä. Poista chilipaprika ja lisää pekaanipähkinät, jotta ne imevät aromin.

4.Ennen tarjoilua levitä lautasen pohjalle fetajuustokreemiä, aseta päälle paistettu kurpitsa ja koristele hunajalla maustetuilla pähkinöillä. Kaada päälle mausteinen hunaja.