Ilman jauhoja ja sokeria: kuinka valmistaa terveellinen omenapudding tehosekoittimessa

jauhoja

On reseptejä, jotka eivät aiheuta syyllisyyttä ja ovat samalla todella nautittavia. Nämä ruoat yhdistävät maun, täyteläisyyden ja ravintoarvon, auttaen sinua ylläpitämään terveellisempää suhdetta ruokaan.

Tämä jauho- ja sokeriton omenapudding on luotu juuri tätä varten: se hyödyntää hedelmien luonnollista makeutta luodakseen kevyen ja ravitsevan jälkiruoan.

Valmistaminen tehosekoittimessa on nopea ja helppo vaihtoehto, joka sopii erinomaisesti niille, jotka eivät halua käyttää aikaa monimutkaisiin prosesseihin. Lisäksi se vaatii vain vähän ainesosia.Ilman jauhoja ja sokeria: kuinka valmistaa terveellinen omenapudding tehosekoittimessa

Ilman jauhoja ja sokeria: kuinka valmistaa terveellinen omenapudding tehosekoittimessa

Tämä omenapudding on terveellinen vaihtoehto, koska se yhdistää omenan ja kauran – kaksi ainesosaa, joilla on monia terveydelle hyödyllisiä ominaisuuksia.

Euroopan kliinisen ravitsemuksen lehdessä julkaistun ja PubMed-tietokannassa rekisteröidyn tutkimuksen mukaan kaura sisältää erityistä kuitua, joka auttaa laskemaan kolesterolia, joka on tärkeä sydän- ja verisuonijärjestelmän terveyden merkkiaine.

Omenan hedelmäliha on tunnettu liukoisen kuidun , erityisesti pektiinin, sekä C-vitamiinin, kaliumin ja kohtuullisen määrän polyfenolien lähteenä. Tämä yhdistelmä edistää kylläisyyttä , parantaa suoliston toimintaa ja sisältää antioksidantteja, jotka suojaavat oksidatiiviselta stressiltä.

Resepti kotitekoisen vanukkaan valmistamiseksiIlman jauhoja ja sokeria: kuinka valmistaa terveellinen omenapudding tehosekoittimessa

Tämä resepti on yksinkertainen ja siinä ei käytetä lainkaan jauhoja, jotka ovat monien ihmisten ruokavaliossa keskeinen osa.

Ainekset:

  • 2 kypsää punaista omenaa
  • 2 munaa
  • 1/2 kupillista kaurapuuroa
  • 1 teelusikallinen leivinjauhetta
  • Muutama ruokalusikallinen maitoa (tarvittaessa)
  • Kaneli, muskottipähkinä, vaniljauute ja hunaja (haluttaessa)

Valmistusohje:

1) Kuori omenat, poista siemenet ja leikkaa ne keskikokoisiksi kuutioiksi, jotta ne sulavat paremmin.

2) Laita omenat, munat, kaurapuuro, leivinjauhe ja ripaus kanelia (halutessasi) tehosekoittimeen.

3) Jos haluat makeamman maun, voit lisätä yhden tai kaksi teelusikallista hunajaa (halutessasi). Kanelin, muskottipähkinän tai vaniljauutteen lisääminen vahvistaa myös aromia.

4) Sekoita kaikki, kunnes saat tasaisen massan.

5) Rakenteen tulee olla paksu, kuten perinteisessä vanukassa. Jos seos on liian paksu, lisää hieman maitoa. Jos haluat kuohkeamman rakenteen, voit lisätä vielä yhden munan tai teelusikallisen leivinjauhetta.

6) Voitele pieni vuoka öljyllä tai peitä se leivinpaperilla. Kaada seos vuokaan ja tasoita pinta lastalla.

7) Laita vuoka 180 °C:een esilämmitettyyn uuniin ja paista 35–40 minuuttia. Pudding on valmis, kun vuokaan pistetty hammastikku tulee ulos puhtaana tai vain muutaman murusen kanssa.

8) Odota muutama minuutti ennen kuin otat muotin uunista, jotta se ei vahingoitu. Jäähtymisen jälkeen voit säilyttää sitä jääkaapissa enintään kolme päivää.

Tämän terveellisen reseptin edutIlman jauhoja ja sokeria: kuinka valmistaa terveellinen omenapudding tehosekoittimessa

Kun sokerin ja puhdistetun jauhon kulutus herättää huolta, tämä omenapudding on maukas ja tietoinen vaihtoehto.

  • Käytä kypsiä omenoita pääasiallisena makeuden lähteenä, jolloin sokerin lisääminen ei ole tarpeen.
  • Koska reseptissä ei ole puhdistettua jauhoa, tekstuuri säilyy kaurapuurohiutaleiden ansiosta, jotka tarjoavat kuitua ja rakennetta.
  • Munat auttavat sitomaan seoksen.
  • Leivinjauhe lisää tilavuutta ja estää seosta tulemasta liian paksuksi.
  • Blenderin avulla voit valmistaa tasaisen taikinan nopeasti ja vain muutamassa vaiheessa.

Yksi annos tätä omenapuddingia (noin 100 grammaa) sisältää 120–150 kaloria annoksen koosta ja käytetyn kauran tyypistä riippuen.