Japanilainen ja aasialainen keittiö on täynnä viehätysvoimaa. Otetaan esimerkiksi tämä ilmava japanilainen juustokakku. Tässä on vaiheittaiset ohjeet.
Sisällysluettelo
Japanilainen juustokakku tunnetaan pehmeästä, ilmavasta rakenteestaan, joka on melkein kuin pilvi. Toisin kuin muut juustokakut, tämä juustokakku valmistetaan käyttämällä ilmavaa munanvalkuaista ja hidasta paistamisprosessia, mikä takaa erittäin pehmeän rakenteen. Tässä versiossa lisätään hieman paahdettua hunajaa, joka antaa cheesecakelle lämpimän aromin ja kevyen makeuden, joka sopii täydellisesti kermajuuston kanssa. Tämä on täydellinen jälkiruoka yllättääksesi perheesi illallisella tai nauttiaksesi siitä rauhassa hiljaisena iltana. Muutama yksinkertainen vaihe ja hieman kärsivällisyyttä – ja saat kermainen, ilmava, kiiltävä ja pehmeä juustokakku .

Ainekset
250 g huoneenlämpöistä kermajuustoa (voi olla mascarpone-tyyppistä )
50 g suolatonta voita
100 ml lämmintä maitoa
60 g vehnäjauhoja
20 g maissitärkkelystä
5 isoa erillistä munaa
120 g sokeria
Tl sitruunamehua
1 tl vaniljauutetta
Ripaus suolaa
2 rkl hunajaa seokseen
2 rkl hunajaa pinnalle
Kuuma vesi vesihauteeseen
Valmistus
- Valmistele vuoka ja uuni. Aloita tämän yksinkertaisen kakun valmistus peittämällä vuoan pohja ja sivut leivinpaperilla. Kuumenna uuni 160 asteeseen (325 Fahrenheit-astetta) ja valmistele suuri uunipelti vesihauteeseen.
- Pohjan valmistamiseksi sulata voi ja maito hitaalla lämmöllä . Poista liedeltä ja lisää kermajuusto. Sekoita tasaiseksi massaksi. Lisää munankeltuaiset, vanilja ja hunaja sekoittaen varovasti.
- Lisää kuivat ainekset . Siivilöi jauhot ja maissitärkkelys . Sekoita ne varovasti edelliseen seokseen ja sekoita varovasti.
- Vatkaa munanvalkuaiset suolan ja sitruunamehun kanssa . Kun valkuaiset alkavat vaahtoutua, lisää vähitellen sokeri ja jatka vatkaamista, kunnes saat tiiviin maren.
- Yhdistä molemmat ainekset. Lisää hieman vaahtoa juustoseokseen, jotta se muuttuu kevyemmäksi. Sekoita sitten varovasti loput ainekset pyörivin liikkein, jotta ilma säilyy.
- Paistaminen vesihauteessa: kaada seos vuokaan . Aseta se vuokaan ja kaada sen ympärille kuumaa vettä. Paista tunnin ajan tai kunnes keskelle pistetty hammastikku tulee ulos täysin märkänä. Jos kakku ruskistuu liikaa, peitä se alumiinifoliolla.
- Jäähdytys: Sammuta uuni ja jätä kakku uuniin oven ollessa raollaan muutamaksi minuutiksi. Ota sitten kakku uunista ja anna sen jäähtyä kokonaan, ennen kuin otat sen muotista.
- Viimeinen silaus – paahdettu hunaja: lämmitä varattu hunaja hieman ja levitä se kakun pinnalle. Voit lämmittää sitä hieman juotoslampulla, jotta aromi voimistuu.
Tämä juustokakku on ihanteellinen valinta niille, jotka pitävät kevyistä ja tasapainoisista jälkiruoista . Paahdettu hunaja lisää makean ja aromaattisen vivahteen, joka korostaa taikinan kevyttä tekstuuria. Yksinkertaisten ainesosien ja helpon valmistustavan ansiosta saat jokaisesta palasta herkullisen ja ihanan jälkiruoan. Ja mikä parasta: lopputulos tekee aina vaikutuksen perheeseen ja ystäviin ilman vaivannäköä.

Lisätietoja
Valmistusaika: 1 tunti 30 minuuttia
Annosten määrä: 8
Arvioitu ravintosisältö: yhteensä 2100 kaloria
Keittiötyyppi: japanilainen
Ruokalaji: jälkiruoka

