Ilmavat kurpitsadonitsit: herkullisen leivonnaisen resepti

resepti

Pehmeät, tuoksuvat ja herkullisella kermalla täytetyt donitsit sulavat suussa.

Sisällysluettelo

Kylminä kuukausina kaipaamme lämpöä, kodikkuutta ja tuoksuvia jälkiruokia, jotka tarjoavat todellisen makuelämyksen. Jos pidät pehmeän taikinan ja kurpitsan maun yhdistelmästä, nämä ilmavat donitsit tulevat olemaan uudet suosikkisi. Bloggaaja annasimiachko jakaa yksinkertaisen reseptin, jonka voit toistaa kotona ja yllättää ystävät ja perheen. Sopii erinomaisesti nautittavaksi kupillisen lempiteetä kera.

Ilmavat kurpitsadonitsit: herkullisen leivonnaisen resepti

Ainekset

  • Maito 120 ml
  • Kurpitsapyre 120 g
  • Sokeri 60 g
  • Kaneli 1 tl
  • Appelsiininkuori
  • Suola
  • Tuore hiiva 25 g
  • Muna 1
  • 2 munankeltuaista
  • Jauho 430 g jauhoja
  • Voi 50 g
  • Konjakki tai muu alkoholi 20 ml

Kerma

  • Kurpitsapyre 200 g
  • 3 munankeltuaista
  • 1 muna
  • Sokeri 40 g
  • Maito 300 ml
  • Vaniljasokeri 1 pussi
  • Kaneli 1 tl
  • Voi 60 g
  • Valkoinen suklaa 1 tabletti
  • 1 rkl maissitärkkelystä

Ilmavat kurpitsadonitsit: herkullisen leivonnaisen resepti

Valmistus

  1. Kurpitsapyre: Kuumenna uuni 170 °C:een.
  2. Kääri kurpitsaviipaleet alumiinifolioon ja paista 40–50 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä.
  3. Sekoita sekoittimella tasaiseksi massaksi.
  4. Taikina: lisää lämpimään maitoon sokeri, kaneli, ripaus suolaa, kurpitsapyre, appelsiinin kuori ja hiiva. Sekoita.
  5. Lisää brandy, siivilöi jauhot ja vaivaa taikina. Aluksi taikina on tahmeaa, mutta muuttuu sitten joustavaksi.
  6. Lisää lopuksi öljy.
  7. Peitä taikina ja anna sen nousta 1–1,5 tuntia.
  8. Muotoile donitsit: jaa taikina 50 g:n palloksi.
  9. Aseta ne leivinpaperille ja anna nousta vielä 40 minuuttia.
  10. Kerma: vatkaa munankeltuaiset, muna, sokeri, vaniljasokeri, tärkkelys, kurpitsasose ja kaneli.
  11. Kaada kuuma maito ja laita liedelle, keitä sakeutumiseen asti sekoittaen jatkuvasti.
  12. Ota liedeltä, lisää voi ja valkosuklaa.
  13. Sekoita huolellisesti ja laita jääkaappiin 3–4 tunniksi.
  14. Paista ja tarjoile: Kuumenna kasviöljy hitaalla lämmöllä.
  15. Paista donitseja 2–3 minuuttia kummaltakin puolelta, kunnes ne ovat kullanruskeita.
  16. Pyöritä ne sokeri-kaneliseoksessa.
  17. Kaada päälle kylmää kermaa.

Ilmavat kurpitsadonitsit: herkullisen leivonnaisen resepti

Vinkkejä

  • Käytä öljylämpömittaria, jotta donitsit eivät tule liian rasvaisiksi.
  • Täytä donitsit tasaisesti kermalla kondiittoripussin avulla.
  • Lisää taikinaan hieman vaniljaesanssia, jotta maku tulee voimakkaammaksi.

Pehmeät, tuoksuvat ja herkullisella kermalla täytetyt donitsit sulavat suussa. Kurpitsa tekee niistä paitsi maukkaita myös talvisen kodikkaita. Tarjoile ne kuuman teen tai kahvin kanssa ja nauti hetkestä, joka on täynnä lämpöä ja makua.

Tämä resepti sopii niille, jotka arvostavat leivonnaisia, joilla on voimakas maku ja pehmeä rakenne. Kurpitsaa ei voi koskaan olla liikaa, ja nämä donitsit ovat täydellinen herkku koko perheelle.