AINEKSET
Katkarapupasteija:
- 500 g keitettyjä ja kuorittuja katkarapuja
- 5 krabipötköä
- 1 pieni purkki tonnikalaa öljyssä
- 2 keitettyä munaa
- 1 tl hienonnettua valkosipulia
- Cocktail-kastike

Joulukakku:
- Cocktail-kastike
- 12 krabipötköä
- 3 pientä purkkia tonnikalaa
- 400 g savustettua lohta
- 12 viipaletta leipää ilman kuorta
- 6 salaattipäätä
- 6 aurinkokuivattua tomaattia
- 4 keitettyä munaa
- 75 g vihreitä oliiveja ilman kiviä
- 6 piquillo-paprikaa
- 30 g kuorittuja pistaasipähkinöitä
- Majoneesi

VALMISTUS
Krevettipastan valmistamiseksi laita kuoritut katkaravut, rapu- ja tonnikalasauvat (ilman nestettä), hienonnetut kovaksi keitetyt munat, teelusikallinen hienonnettua valkosipulia ja 4–5 ruokalusikallista kastiketta keittiökoneeseen tai tehosekoittimeen. Sekoita huolellisesti, kunnes saat kermamaisen tahnan, lisäämällä tarvittaessa kastiketta.
Laita astiaan, peitä pinta ohuella kerroksella cocktailkastiketta ja laita jääkaappiin.
Joulupiirakan täytteeksi leikkaa 2 salaattipäätä hienoksi ja laita ne kulhoon. Leikkaa kuivattuja tomaatteja, 3 kovaksi keitettyä munaa, oliiveja, piquillo-paprikaa ja rapu-tikkuja kuutioiksi.
Lisää tonnikala, pistaasipähkinät ja 4–5 ruokalusikallista majoneesia. Sekoita huolellisesti, kunnes saat paksun, kermaisen seoksen.

Peitä vuoka elintarvikekalvolla ja asettele siihen savustetun lohen viipaleet. Voitele cocktailkastikkeella ja asettele päälle kerros leipäviipaleita. Levitä täyte lohille ja peitä toisella kerroksella leipää. Toista menettely, kunnes koko leipäkerros on peitetty. Peitä muovikelmulla, paina tiukasti kiinni, aseta päälle paino ja laita jääkaappiin vähintään 2 tunniksi.
Tarjoile piirakka ottamalla se muotista lautaselle ja ripottelemalla lohi päälle hieman öljyä kiillon saamiseksi. Koristele piirakka raastamalla päälle yksi kovaksi keitetty muna ja ripottelemalla ympärille loput salaatinlehdet.
