Kookosflan: klassinen jälkiruoka trooppisella aromilla

Kookosflan

On jälkiruokia, jotka herättävät välitöntä nostalgiaa. Flan kaikissa muunnelmissaan on yksi niistä. Monissa argentiinalaisissa kodeissa se on täydellinen päätös grillijuhlille, syntymäpäiville tai perheen sunnuntaille. Mutta flanien maailmassa on yksi, joka on voittamassa yhä enemmän faneja: kookosflan – yksinkertainen ja tuoksuva resepti, jossa yhdistyvät klassinen kermainen rakenne ja trooppinen kookoshiutaleiden maku.

Tähän ei tarvita monimutkaisia tekniikoita tai epätavallisia ainesosia: vain munia, sokeria, maitoa, kookosta ja hyvää karamellia, jotka määrittävät jälkiruoan luonteen. Tarvitset vain kärsivällisyyttä, uunin matalalla lämmöllä ja jatkuvaa lämmittämistä vesihauteessa, jotta saat aikaan täydellisen tekstuurin: tiiviin, mutta pehmeän, sileän ja kevyen kookosmaisen vivahteen, joka muistuttaa vanhoja kotitekoisia reseptejä.Kookosflan: klassinen jälkiruoka trooppisella aromilla

Tässä artikkelissa tarkastelemme täydellistä reseptiä, joitakin sen täydellisen valmistuksen salaisuuksia ja vaihtoehtoisen version niille, jotka haluavat muuttaa sen raikkaammaksi, kesäisemmäksi jälkiruoaksi.

Kookosflanin viehätys

Kookoksella on ainutlaatuinen ominaisuus: se muuttaa perinteiset reseptit aromaattisemmiksi, makeammiksi ja kesäisemmiksi ruoiksi. Flanin tapauksessa se ei vain lisää makua, vaan myös tekstuuria. Imeytyessään osan nestemäisestä seoksesta kookos kyllästyy kosteudella ja saa erityisen konsistenssin, melkein kuin paksu vaniljakastike.

Siksi kookosflan on paitsi edullinen jälkiruoka, myös aina suosittu jälkiruoka. Se sopii erinomaisesti syntymäpäiviin, perhejuhliin tai virkistävänä päätökseksi pääruoalle. Se tarjoillaan kylmänä – hyvin kylmänä – ja se sopii erinomaisesti kermavaahdon, dulce de leche -karamellivoiteen tai runsaan marjakastikkeen kanssa.Kookosflan: klassinen jälkiruoka trooppisella aromilla

Klassinen kookosflan-resepti

Ainekset (6 annosta)

Karamellien valmistus:

  • 150 g sokeria
  • 3 rkl vettä

Flanin valmistus:

  • 4 munaa
  • 400 ml maitoa (täysmaitoa tai rasvatonta maitoa)
  • 200 ml kookosmaitoa
  • 100 g raastettua kookosta
  • 120 g sokeria
  • 1 tl vaniljauutetta

Vaihe vaiheelta

1. Valmista karamelli.

Sekoita sokeri ja vesi kattilassa tai suoraan flan-vuoassa ja kuumenna keskilämmöllä sekoittamatta. Kun karamelli on muuttunut vaaleankultaisesta syvän keltaiseksi, ota kattila pois liedeltä ja ravista vuokaa, jotta karamelli peittää pohjan ja seinät. Anna jäähtyä.

2. Sekoita ainekset.

Sekoita munat ja sokeri kevyesti suuressa kulhossa. Älä vaahdota, vaan sekoita vain. Lisää maito, kookosmaito, vanilja ja lopuksi kookosraaste. Sekoita hyvin, kunnes saat tasaisen taikinan.

3. Valmis pohja

Anna seoksen seistä 10 minuuttia. Tämä pieni vaihe kostuttaa kookoksen ja parantaa huomattavasti flanin lopullista tekstuuria.

4. Hidas kypsennys

Kaada seos flan-muottiin. Aseta muotti kuumaan veteen. Paista uunissa 160 °C:n lämpötilassa 50–60 minuuttia.

Flan on valmis, kun muottia liikutettaessa se heiluu kuin hyytelö, mutta keskusta ei ole nestemäinen.

5. Jäähdytys ja muotista poistaminen

Ota uunista, anna jäähtyä huoneenlämpötilaan ja laita jääkaappiin vähintään 4 tunniksi. Mitä kylmempi, sitä helpompi se on poistaa muotista.

Poista muotista viemällä veitsellä reunoja pitkin, peitä muotti lautasella ja käännä varovasti ylösalaisin. Karamelli valuu ulos muodostaen kiiltävän, paksun kastikkeen.

Reseptin muunnelmiaKookosflan: klassinen jälkiruoka trooppisella aromilla

Kookos-appelsiiniflan

Lisää appelsiinin kuori ja korvaa 50 ml maitoa tuorepuristetulla mehulla. Tämä antaa juomalle sitruksisen aromin, joka sopii täydellisesti kesään.

Kookos- ja dulce de leche -flan

Ennen kuin kaadat seoksen, laita lusikallinen dulce de leche muotin pohjalle. Tuloksena on makeampi ja aidosti argentiinalainen jälkiruoka.

Kevyempi versio

Käytä rasvatonta maitoa ja muscovado-sokeria tai leivontaan sopivaa makeutusainetta. Se on pehmeämpää, mutta säilyttää kaiken maun.

Miten sitä voi tarjoilla

Kookosflan on upea itsessään, mutta se sopii myös erinomaisesti seuraavien kanssa:

  • kevyesti vaahdotettu chantilly-kerma
  • Macerated strawberries or red berries
  • A teaspoon of dulce de leche
  • Toasted coconut chips
  • Warm caramel sauce

In the summer, a scoop of American vanilla or cream ice cream is a great addition: the combination of temperatures makes it an irresistible dessert.