Kuinka valmistaa kotitekoinen panettone tänä jouluna

panettone

Vaikka prosessi on pitkä, lopputulos tekee ponnisteluista todellisen gastronomisen joululahjan.

Panettonen valmistaminen kotona on tullut perinteeksi monille joululeivonnaisten ystäville. Vaikka tämä resepti vaatii aikaa ja kärsivällisyyttä, lopputulos on sen arvoinen: pehmeä, tuoksuva panettone, joka sopii täydellisesti juhlapöytään. Seuraavassa kerromme, kuinka valmistat sen alusta alkaen.

Ainekset (1 kg panettonea)

Perustaikina

  • 500 g vehnäjauhoja
  • 120 g sokeria
  • 150 g huoneenlämpöistä voita
  • 4 keskikokoista munaa
  • 20 g tuoretta hiivaa
  • 120 ml lämmintä maitoa
  • 1 tl vaniljauutetta
  • 1 appelsiinin kuori
  • 1 sitruunan kuori
  • 1 ripaus suolaaKuinka valmistaa kotitekoinen panettone tänä jouluna

täytetty

  • 150 g suklaapaloja
  • 100 g rusinoita (liotettuina rommissa tai lämpimässä vedessä)
  • Haluttaessa: 100 g suklaamuruja

Lopuksi

  • 1 vatkattu muna voiteluun
  • Helmi-sokeri (halutessasi)

Valmistelu vaihe vaiheelta

1. Valmista taikina.

  • Liuota tuore hiiva lämpimään maitoon.
  • Sekoita jauhot, sokeri ja suola isossa kulhossa.
  • Lisää munat, vanilja ja sitrushedelmien kuori.
  • Kaada maito-hiivaseos ja aloita vaivaaminen.
  • Lisää öljy vähitellen vaivaamalla, kunnes taikina on sileää, joustavaa ja hieman tahmeaa.
  • Vinkki: tämä vaihe on pitkä; vaivaaminen voi kestää 15–20 minuuttia, jotta muodostuu hyvä gluteiiniverkosto.Kuinka valmistaa kotitekoinen panettone tänä jouluna

2. Ensimmäinen käymisvaihe

  • Laita taikina öljyttyyn kulhoon, peitä muovikelmulla ja jätä 2–3 tunniksi tai kunnes sen tilavuus on kaksinkertaistunut.

3. Lisää täyte.

  • Käymisen jälkeen poista taikinan ilmat ja lisää kuivatut hedelmät ja rusinat.
  • Sekoita varovasti, kunnes massa on tasainen.

4. Toinen käymisvaihe muotissa

  • Muodosta taikinasta pallo ja laita se 1 kg:n painoiseen panettone-muottiin.
  • Anna sen taas levätä, kunnes sen tilavuus on lähes kolminkertaistunut (1,5–2 tuntia).

5. Paistaminen

  • Kuumenna uuni 180 °C:een.
  • Tee panettonen pinnalle ristikkäin viilto ja laita keskelle pieni pala voita.
  • Paista 45–50 minuuttia.
  • Jos ruoka ruskistuu liian nopeasti, peitä se alumiinifoliolla.

6. Jäähdytys (erittäin tärkeää)Kuinka valmistaa kotitekoinen panettone tänä jouluna

  • Heti kun otat panettonen uunista, puhkaise pohja kahdella pitkällä neulalla ja ripusta se ylösalaisin muutamaksi tunniksi.
  • Tämä estää sen painumasta ja pitää sisuksen pehmeänä ja korkeana.

Kotitekoinen panettone, joka ilahduttaa tänä juhlakautena

Tämän reseptin avulla saatte tuoksuvan, pehmeän panettonen, jolla on perinteinen maku ja joka on erityisen suosittu joka joulu . Vaikka valmistusprosessi on pitkä, lopputulos on todellinen joulun kulinaarinen lahja.