Sipuli ja juusto ovat erinomainen yhdistelmä kasvisruokaan. Nauti näistä mini-kakuista karamellisoidulla sipulilla ja juustolla.
Sisällysluettelo
Nämä karamellisoidulla sipulilla ja lampaanjuustolla täytetyt minikakut ovat yksi niistä herkkuista, jotka yllättävät ilman turhaa vaivannäköä. Ne tarjoavat ihanan tasapainon sipulin herkän makeuden ja kypsän juuston täyteläisen maun välillä. Pienen kokonsa ansiosta ne sopivat erinomaisesti ystävien kanssa vietettäviin illanviettoihin, välipaloiksi tai lisäkkeeksi rennompaan illalliseen. Ne ovat pehmeitä, tuoksuvia ja säilyttävät tekstuurinsa erinomaisesti myös jäähdytettyinä.
Tämä resepti on tarkoitettu helpottamaan niiden valmistamista kaikille, riippumatta ruoanlaittokokemuksesta. Se toimii myös pohjana muille ideoille : voit lisätä tuoreita yrttejä , pähkinöitä tai vaihtaa juustolajia sen mukaan, mitä sinulla on käytettävissä. Kuitenkin klassinen yhdistelmä karamellisoitua sipulia ja lampaanjuustoa on edelleen vaikea voittaa. Alla on selkeä ja yksinkertainen opas, jonka avulla onnistut valmistamaan nämä ruoat ensimmäisellä kerralla.
![]()
Ainekset
Kaksi isoa sipulia, hienonnettuna
Kaksi ruokalusikallista ruskeaa sokeria
Kaksi ruokalusikallista oliiviöljyä
Ruokalusikallinen voita
150 grammaa raastettua kuivattua lampaanjuustoa
Kolme munaa
150 grammaa vehnäjauhoja
Yksi teelusikallinen leivinjauhetta
100 millilitraa maitoa
50 millilitraa kasviöljyä tai pehmeää oliiviöljyä
Ripaus suolaa
Ripaus mustapippuria
Halutessasi: hieman tuoretta timjamia tai hienonnettua rosmariinia.
Valmistus
- Kuumenna paistinpannu keskilämmöllä ja lisää oliivi- ja voita. Lisää sipuli ja paista, kunnes se pehmenee. Lisää ruskea sokeri ja sekoita, jotta se karamellisoituu. Kypsennä seosta 15–20 minuuttia sekoittaen säännöllisesti, kunnes se saa syvän kullanruskean värin.
- Kuumenna uuni 180 asteeseen (350 Fahrenheit-astetta) ja voitele minikakku- tai muffinssivuoka öljyllä. Vatkaa munat suuressa kulhossa, kunnes ne ovat hieman paksuneet. Lisää maito ja voi ja sekoita varovasti. Siivilöi jauhot ja leivinjauhe ja sekoita ne vähitellen seokseen.
- Mausta suolalla ja pippurilla maun mukaan . Lisää raastettu lampaanjuusto ja sekoita varovasti. Lisää karamellisoitu sipuli , jättäen hieman koristeluun, jos haluat. Jos päätät käyttää yrttejä, lisää ne nyt.
- Jaa taikina muotteihin, täyttäen ne noin kolme neljäsosaa. Paista noin 20 minuuttia tai kunnes pinta on kullanruskea ja keskelle pistetty hammastikku tulee ulos puhtaana.
- Ota uunista ja anna seistä muutama minuutti. Ota varovasti muotista ja tarjoile kuumana, lämpimänä tai kylmänä.
Nämä herkulliset alkupalat ovat helppoja kuljettaa, ne säilyttävät hyvin makunsa ja mahdollistavat reseptin monipuolistamisen menettämättä sen ydintä. Kun olet maistanut niitä kerran, ne tulevat varmasti olemaan yksi niistä ruoista, joita valmistat usein.
Lisätietoja
Valmistusaika: 45 minuuttia
Annosten määrä: 10–12
Arvioitu ravintosisältö:
Kalorit yhteensä: 1600 kcal
Kalorit per minikakku: 140 kcal
Keittiötyyli: Moderni, kotimainen
Ruokalaji: Välipala, suolainen välipala tai lisuke

