Mini-kakut karamellisoidulla sipulilla ja lampaanjuustolla

Mini

Sipuli ja juusto ovat erinomainen yhdistelmä kasvisruokaan. Nauti näistä mini-kakuista karamellisoidulla sipulilla ja juustolla.

Nämä karamellisoidulla sipulilla ja lampaanjuustolla täytetyt minikakut ovat yksi niistä herkkuista, jotka yllättävät ilman turhaa vaivannäköä. Ne tarjoavat ihanan tasapainon sipulin herkän makeuden ja kypsän juuston täyteläisen maun välillä. Pienen kokonsa ansiosta ne sopivat erinomaisesti ystävien kanssa vietettäviin illanviettoihin, välipaloiksi tai lisäkkeeksi rennompaan illalliseen. Ne ovat pehmeitä, tuoksuvia ja säilyttävät tekstuurinsa erinomaisesti myös jäähdytettyinä.

Tämä resepti on tarkoitettu helpottamaan niiden valmistamista kaikille, riippumatta ruoanlaittokokemuksesta. Se toimii myös pohjana muille ideoille : voit lisätä tuoreita yrttejä , pähkinöitä tai vaihtaa juustolajia sen mukaan, mitä sinulla on käytettävissä. Kuitenkin klassinen yhdistelmä karamellisoitua sipulia ja lampaanjuustoa on edelleen vaikea voittaa. Alla on selkeä ja yksinkertainen opas, jonka avulla onnistut valmistamaan nämä ruoat ensimmäisellä kerralla.

Mini-kakut karamellisoidulla sipulilla ja lampaanjuustolla

Ainekset

Kaksi isoa sipulia, hienonnettuna

Kaksi ruokalusikallista ruskeaa sokeria

Kaksi ruokalusikallista oliiviöljyä

Ruokalusikallinen voita

150 grammaa raastettua kuivattua lampaanjuustoa

Kolme munaa

150 grammaa vehnäjauhoja

Yksi teelusikallinen leivinjauhetta

100 millilitraa maitoa

50 millilitraa kasviöljyä tai pehmeää oliiviöljyä

Ripaus suolaa

Ripaus mustapippuria

Halutessasi: hieman tuoretta timjamia tai hienonnettua rosmariinia.

Mini-kakut karamellisoidulla sipulilla ja lampaanjuustolla

Valmistus

  1. Kuumenna paistinpannu keskilämmöllä ja lisää oliivi- ja voita. Lisää sipuli ja paista, kunnes se pehmenee. Lisää ruskea sokeri ja sekoita, jotta se karamellisoituu. Kypsennä seosta 15–20 minuuttia sekoittaen säännöllisesti, kunnes se saa syvän kullanruskean värin.
  2. Kuumenna uuni 180 asteeseen (350 Fahrenheit-astetta) ja voitele minikakku- tai muffinssivuoka öljyllä. Vatkaa munat suuressa kulhossa, kunnes ne ovat hieman paksuneet. Lisää maito ja voi ja sekoita varovasti. Siivilöi jauhot ja leivinjauhe ja sekoita ne vähitellen seokseen.
  3. Mausta suolalla ja pippurilla maun mukaan . Lisää raastettu lampaanjuusto ja sekoita varovasti. Lisää karamellisoitu sipuli , jättäen hieman koristeluun, jos haluat. Jos päätät käyttää yrttejä, lisää ne nyt.
  4. Jaa taikina muotteihin, täyttäen ne noin kolme neljäsosaa. Paista noin 20 minuuttia tai kunnes pinta on kullanruskea ja keskelle pistetty hammastikku tulee ulos puhtaana.
  5. Ota uunista ja anna seistä muutama minuutti. Ota varovasti muotista ja tarjoile kuumana, lämpimänä tai kylmänä.

Nämä herkulliset alkupalat ovat helppoja kuljettaa, ne säilyttävät hyvin makunsa ja mahdollistavat reseptin monipuolistamisen menettämättä sen ydintä. Kun olet maistanut niitä kerran, ne tulevat varmasti olemaan yksi niistä ruoista, joita valmistat usein.

Mini-kakut karamellisoidulla sipulilla ja lampaanjuustolla

Lisätietoja

Valmistusaika: 45 minuuttia

Annosten määrä: 10–12

Arvioitu ravintosisältö:

Kalorit yhteensä: 1600 kcal

Kalorit per minikakku: 140 kcal

Keittiötyyli: Moderni, kotimainen

Ruokalaji: Välipala, suolainen välipala tai lisuke