Olen varma, että mietitte jo jouluaterioiden alkupaloja, ja mikä voisi olla parempaa kuin mustekalan carpaccio – se on erikoinen tapa nauttia yhdestä parhaista äyriäisistä, joita rannikoltamme löytyy.
Sisällysluettelo
Perinteisesti jouluna syödään galicialaista mustekalaa tai valkosipulimustekalaa, mutta tänään tarjoilemme sen eri tavalla, vaikka sillä onkin paljon yhteistä galicialaisen mustekalan kanssa.

Yksi vinkkini tähän reseptiin on ostaa tuoretta mustekalaa ja valmistaa se kotona, koska se on paljon halvempaa kuin ostaa puolivalmis tuote. Mutta jos sinulla ei ole aikaa valmistaa mustekalaa, voit aina löytää valmiita mustekalan jalkoja supermarketin merenelävien osastolta.
Ottaen kaikki tämä huomioon, valmistetaanpa yksi niistä alkupaloista, joka varmasti yllättää vieraasi.

Ainekset
- 2 mustekalaa
- Suolaa
- Oliiviöljyä
- Pimentón de la Vera
Kuinka valmistaa mustekalan carpaccio
1. Aloitetaan mustekalan valmistuksesta. Jos se on jo valmis, voidaan siirtyä seuraavaan vaiheeseen. Jos ei, keitetään sitä noin 20 minuuttia suolavedessä.
2. Kun mustekala on keitetty ja jäähtynyt, leikkaa se terävällä veitsellä paloiksi.
3. Asettele mustekalan palat varovasti lautaselle, lisää suolaflakes, La Veran paprikaa ja ripottele päälle runsaasti oliiviöljyä.

