Brownieta rakastetaan ympäri maailmaa sen ”kostean” suklaisen tekstuurin vuoksi – vaikka resepti onkin mahdollisimman yksinkertainen
Kun haluat jotain makeaa ”heti nyt”, tämä kakku pelastaa tilanteen: sekoita ainekset ja muutaman minuutin kuluttua tuoksuu jo suklaa.
![]()
Ainekset
omena – 160–170 g
muna – 1 kpl
kaakaojauhe – 30 g
leivinjauhe – 2 g
Valmistele omena
Ota mehukas omena (160–170 g), kuori se, poista siemenet ja leikkaa se mielivaltaisesti. Siirrä se tehosekoittimen kulhoon. Jos tehosekoitinta ei ole, raasta omena hienolla raastimella, jotta saat soseen.
![]()
Tee taikina 4 ainesosasta
Lisää omenaan 1 muna, 30 g kaakaojauhetta ja 2 g leivinjauhetta (1 tl). Sokeria ja makeutusainetta ei tarvita: omena antaa luonnollista makeutta, ja kakku tulee kohtalaisen makeaksi. Sekoita kaikki tehosekoittimessa tasaiseksi – massasta tulee paksua.
Muotti ja pieni vinkki, jotta taikina ei tartu kiinni
Ennen kuin kaadat taikinan muottiin, voitele muotti pisaralla kasviöljyä. Voit käyttää kookosöljyä. Voit leipoa mukissa, kulhossa tai silikonisissa mikroaaltouunimuoteissa. Taikina riittää kahteen pieneen kakkuun. Esimerkissä on käytetty 12 cm halkaisijaltaan olevaa kulhoa.
Leivonta mikroaaltouunissa
Jotta brownie ei kuivu, peitä muotti mikroaaltouunin kannella tai tavallisella lautasella. Paista 800 watin teholla 3 minuuttia 10 sekuntia. Kakku tulee kuohkeaksi ja erittäin tuoksuvaksi, mutta se on kuuma – anna sen jäähtyä hieman ennen kuin otat sen uunista.

Tee vieläkin maukkaammaksi
Kun brownies on vielä kuuma, laita sen päälle pala suklaata – se sulaa nopeasti ja lisää kirkkaan maun. Voit koristella marjoilla, esimerkiksi granaattiomenan siemenillä.
