Porkkanan ja selleriin perustuva kerma-keitto on terveellinen ja kevyt resepti, joka sopii erinomaisesti illalliseksi.

resepti

Tänään kerromme kahdesta vihanneksesta , jotka usein jäävät huomiotta, kun puhutaan kasvikunnasta, koska meillä on taipumus pitää niitä vain muiden ruokien lisänä, paistin pohjana tai keittojen ja muhennosten mausteena. Itse asiassa purjo ja selleri ovat erittäin maukkaita, helppoja valmistaa ja kuuluvat kevyimpiin vihanneksiin, joita voimme lisätä ruokiin: ne ovat runsaasti kuitua ja sisältävät hyvin vähän kaloreita.

Porkkanaa pidetään usein sipulikasvien perheen nuorempana sukulaisena, mutta se on ravinteikas ja maukas sekä paljon helpommin sulava. Sellerin osalta me lähes aina luokittelemme sen sofritoksi, mutta oikein valmistettuna se on aromaattinen herkku, joka on lisäksi erittäin kevyt vatsalle, erityisesti kypsennettynä. Vihanneskermakeitto, jossa on molempia näitä ainesosia, sopii erinomaisesti klassisten reseptien, kuten vichyssoisen, monipuolistamiseen. Tässä reseptissä emme käytä perunaa tai maitotuotteita.

Porkkanan ja selleriin perustuva kerma-keitto on terveellinen ja kevyt resepti, joka sopii erinomaisesti illalliseksi.

Ainekset

4 hengelle

  • Paksu purjo2
  • Selleria350 g
  • Valkosipulinkynsiä2
  • Appelsiinimehua)1
  • Halutessasi miso (valkoinen tai punainen)10 ml
  • Muutama saffranin säie
  • Vihannesliemi tai vesi maun mukaan.
  • Kylmäpuristettu oliiviöljy
  • Musta pippuri
  • Suola

Porkkanan ja selleriin perustuva kerma-keitto on terveellinen ja kevyt resepti, joka sopii erinomaisesti illalliseksi.

Kuinka valmistaa kerma leekistä ja selleriä

Vaikeustaso: helppo

  • Kokonaismenoaika 40 min
  • Valmistelu 10 min
  • Ruoanlaitto 30 min

Puhdista purjo poistamalla kaikki kuivat tai vahingoittuneet ylälehdet ja leikkaa juuret ja kovat tummanvihreät osat, joita voit käyttää liemeen. Pese selleri ja poista kaikki kuitumaiset osat. Leikkaa molemmat vihannekset viipaleiksi ja hienonna kuoritut valkosipulinkynnet.

Kuumenna hieman öljyä kattilassa ja lisää purjo ja ripaus suolaa. Sekoita huolellisesti, kunnes purjo on pehmeää, ja lisää sitten selleri ja valkosipuli, mausta kevyesti suolalla ja pippurilla. Kypsennä sekoittaen muutama minuutti, lisää sitten yhden appelsiinin tuorepuristettu mehu (voit lisätä hieman hedelmälihaa).

Kaada liemi tai vesi, kiehauta ja vähennä sitten lämpöä. Murskaa sahrami kattilaan (3-4 lankaa, jos se on hyvin tuoretta). Peitä kannella ja keitä hiljalleen 20-25 minuuttia, kunnes vihannekset ovat hyvin pehmeitä.

Lisää lopuksi miso ja tarkista nesteen määrä, lisää tarvittaessa lisää. Sekoita kaikki sauvasekoittimella, kunnes saat hieman paksun kermamaisen konsistenssin tai haluamasi paksuuden.

Porkkanan ja selleriin perustuva kerma-keitto on terveellinen ja kevyt resepti, joka sopii erinomaisesti illalliseksi.

Mitä tarjoilla purjo- ja selleri-kerman kanssa?

Kuten kaikki kasviskerma-keitot, tämäkin on parasta tarjoilla ripottelemalla päälle laadukasta ekstra-neitsytoliiviöljyä ja lisäämällä rapeaa täytettä. Voit käyttää selleriä, jos sitä on saatavilla, tai koristella tuoreella persiljalla, estragonilla, ruohosipulilla tai korianterilla. Hyvä lisä ovat paahdetut valkoiset tai mustat seesaminsiemenet sekä täysjyväleipäpuikot tai keksit.