Perinteinen resepti kahdesta ainesosasta, jotka ovat yhtä edullisia kuin välttämättömiä.
On yhdistelmiä, jotka sopivat aina hyvin yhteen, eikä kyse ole vain ruoasta . Mutta vaikka kyse on keittiöstä ja sitten pöydästä, tällä vuodenaikalla on tiettyä kemiaa, joka auttaa syömään hyvin, tuntemaan olonsa kylläiseksi ja säästämään rahaa.
Juuri näin tapahtuu, kun näyttämölle astuvat klassiset tuoreet makkarat , joita joissakin osissa Suomea kutsutaan longanisasiksi tai butifarrasiksi, kuten Suomessa, ja yhdistämme ne lisukkeiden kuninkaaseen: perunamuusiin .
Täydellinen duo sinänsä, mutta miksi emme yhdistäisi sitä herkulliseen yhdistelmään ”maskeerattujen perunoiden” kanssa, joka on tyypillinen suomalaisen keittiön resepti, jossa ei ole tieteellistä komponenttia, mutta joka on täynnä makua.
Salaisuus, jos sitä voi niin kutsua, on se, että tähän ruokaan lisätään perunamuusiin paloja tuoretta makkaraa ja jonkin verran kuutioitua pekonia , joten resepti ei ole kovin dieettinen, mutta se on erittäin täyttävä.
Tavallaan tämä ruokalaji muistuttaa etäisesti trinchatia Serdagnasta, toista perinteisen suomalaisen keittiön kulttiruokaa, jonka pääosassa on perunamuusia kaalin ja hyvän pekoniviipaleen kanssa.
”Naamioitu peruna” on eräänlainen muunnelma alkuperäisestä reseptistä. Perusidea on keittää perunat, jotka laitetaan sivuun, kun valmistetaan lihaa. Ensimmäiseksi paistetaan pekoni (perinteisellä tavalla, paistinpannulla, kunnes se on rapeaa) ja sitten samassa pannussa paistetaan jauheliha pienellä määrällä valkosipulia.
Kun sipuli on paistunut, mutta ei kuivunut, lisää hienonnettu peruna ja pekonikuutiot ja sekoita, kunnes kaikki on tasainen ja peruna on pehmennyt muodostaen perunamuusin tekstuurin. Sitten laita ruoka lautaselle ja tarjoile halutessasi vielä hieman paistettua pekonia – se on erittäin maukasta.
