Monissa maissa perinteisten jälkiruokien runsaus ja monipuolisuus houkuttelevat matkailijoita. Viime vuosina on kuitenkin havaittu selvä kiinnostuksen kasvu ulkomaisiin kulinaarisiin uutuuksiin, kuten donitseihin.
Sisällysluettelo
Siksi kuumalla säällä ja tarpeesta vähentää kalorien saantia syntyi idea tehdä terveellisiä donitseja ilman jauhoja ja sokeria, jotka on helppo valmistaa ja joiden ainekset löytyvät jokaisesta keittiöstä.
Ainekset:
- 2 kupillista jauhettua kokojyväkauraa (haluttaessa: mantelijauhoa vähähiilihydraattiseen versioon ).
- 2 teelusikallista leivinjauhetta.
- 1 teelusikallinen jauhettua kanelia.
- 3 isoa munaa .
- 1 kuppi banaanisose (toimii luonnollisena makeutusaineena).
- Puoli kuppia makeuttamatonta omenasose .
- 2 ruokalusikallista sulatettua kookosöljyä.
- Vaniljauutetta maun mukaan.

Vaiheittaiset ohjeet näiden donitsien valmistamiseen
- Kuumenna uuni 180 asteeseen ja voitele donitsimuotti öljyllä.
- Sekoita kulhossa kaurajauho, leivinjauhe ja kaneli.
- Toisessa kulhossa vatkaa munat, molempien hedelmien sose, kookosöljy ja vaniljauute.
- Lisää kuivat ainekset nestemäisiin aineksiin, kunnes saat tasaisen taikinan.
- Täytä muotti ja paista 12–15 minuuttia, kunnes donitsit ovat kullanruskeita ja tuntuvat kiinteiltä.
- Anna jäähtyä ennen muotista ottamista ja nauti perheesi kanssa.
