Perinteinen galicialainen jouluateria, jonka valmistamiseen tarvitaan täydellisesti suolattua turskaa, huolellisesti valmistettua sipulia, hyviä perunoita ja jokaisen ainesosan huolellista valmistusta.
Sisällysluettelo

Ainekset
4 henkilöä
- 4 suolattua turskafileetä, paino noin 200 grammaa kukin
- 1 keskikokoinen kukkakaali
- 4 keskikokoista perunaa (hapan tai Kennebeck-lajike)
- 1 tai 2 sipulia
- 4 valkosipulinkynttä
- 1 teelusikallinen paprikaa
- ensimmäisen kylmäpuristuksen oliiviöljyä
- suola
Ohje
1.Kuori ja pilko valkosipuli. Kuori ja viipaloi sipuli ohuiksi viipaleiksi.
2.Paista valkosipuli kattilassa keskilämmöllä pienellä määrällä öljyä; kun se on saanut kullanruskean sävyn, lisää sipuli, vähennä lämpöä ja paista, kunnes sipuli on pehmeää.
3.Lisää paprika (makea, tulinen tai vähän molempia) ja sekoita hyvin. Sillä välin kuori perunat, leikkaa ne paksuiksi viipaleiksi ja jaa kukkakaali kukintoihin.
4.Laita perunat suureen kattilaan, jossa on vähän suolattua vettä, ja kiehauta ne kannen alla. Lisää muutaman minuutin kuluttua kukkakaali ja turska (perunat kypsyvät noin 15 minuutissa) ja säädä kalan ja kukkakaalin kypsymisaikaa makusi mukaan. Jos kattilassa on liikaa vettä, kaada se pois.
5.Levitä pehmennyt sipuli päälle sekoittaen pannua, jotta se jakautuu tasaisesti ja sekoittuu. Kypsennä kaikki yhdessä vielä kaksi minuuttia ja tarjoile.

