Suosittu kokki jakaa salaisuutensa, kuinka tehdä tästä ruoasta paitsi maukasta, myös kauniisti esillepantu.
Kokki Carlos Arginiano kertoo, kuinka valmistaa kuningaskatkarapuja juhlapäiviksi: ”Tämä on vinkki, kuinka tehdä ruoasta vieläkin maukkaampaa.”
Maatalous-, kalastus- ja elintarvikeministeriön mukaan merenelävät ovat ruokalaji, joka voidaan jakaa rapuihin, nilviäisiin ja pääjalkaisiin nilviäisiin. Maassamme niitä tarjoillaan usein jouluaterioissa ja -illallisissa sekä muissa erityistilaisuuksissa.
Äyriäisiin kuuluvat hummerit, ravut, katkaravut, punaiset katkaravut, hämähäkkikravut, langustit, katkaravut, kuningaskatkaravut , hummerit , samettiravut tai meri-akselit.

Nämä tuotteet ovat yleensä kalliimpia kuin muut , kuten simpukat tai purkitettu mustekala, jotka myös kuuluvat nilviäisiin. Siksi katkaravut, kuningaskatkaravut ja langustit ovat yleensä suosituimpia valintoja, koska ne ovat hieman edullisempia verrattuna äyriäisten korkeaan hintaan, etenkin tähän aikaan vuodesta.
Tämän ymmärtää hyvin myös televisiokokki Carlos Argüello , joka jakoi sosiaalisessa mediassa yhden tavan valmistaa kuningaskatkarapuja, jotta niistä tulisi tämän joulun tähtiruoka . Hänen mukaansa ”kuningaskatkaravut eivät ole halpoja, koska mikään ei ole halpaa, mutta pakastetut katkaravut ovat täysin edullisia”, hän neuvoo ja vahvistaa käyttävänsä juuri tätä pakastettua tuotetta.
”Nyt kun juhlapyhät lähestyvät ja me kaikki hieman sekoamme, kuninkaalliset katkaravut voidaan sisällyttää mereneläviin, eikä se tule liian kalliiksi”, hän toistaa.

Carlos Argignanon salaisuus paistettujen katkarapujen valmistukseen jouluksi
Joten, kokki aloittaa reseptin ilmoittamalla, että hän valmistaa ne niin, että ne ovat ”tyylikkäitä, valmiita paistettavaksi”. Arginano selittää, että hän valmistaa nämä katkaravut valkosipulin, persiljan, sitruunamehun tai valkoviinin kanssa, makusi mukaan, ja lisää myös öljyä, jotta äyriäiset peittyvät hyvin öljyllä.
Kun seos on valmis, kokki paljastaa reseptin salaisuuden, joka hänen mukaansa on se, että useimmat ihmiset vain laittavat katkaravut uunivuokaan seoksen kanssa, mutta hän tekee sen hieman eri tavalla.
”Kerron teille jotain, tämä on vinkki, kuinka lisätä hienostuneisuutta ruokaan, jonka aiomme syödä. Tänään se on pakastettu katkarapu, joka on jo sulatettu ja jolla on erittäin mielenkiintoinen ulkonäkö, se on erittäin lihaisa, ja ainoa vaikeus on se, mitä teen sillä nyt”, hän sanoo ja näyttää, kuinka hän puhdistaa katkaravun vain rungosta, jättäen pään ja hännän .

”Heti kun olemme tehneet tämän, kaikki on paljon paremmin”, hän sanoo ja asettaa katkaravut pergamenttipaperilla peitetylle uunipelille, ripottelee niiden päälle karkeaa suolaa ja lisää lopuksi valkosipulin ja persiljan sekoituksen. Lämmittäessään uunin noin 230 asteeseen (450 Fahrenheit-astetta), Arginano sanoo, että katkaravut ovat valmiita noin viiden minuutin kuluttua, mutta hän neuvoo tarkistamaan ne säännöllisesti, koska ne saattavat tarvita hieman enemmän aikaa.
Nyt kun ruoka on valmis, Carlos Arginiano vakuuttaa, että tämä on helppo ja herkullinen tapa saada ”kotona valmistettu mereneläviä sisältävä ruoka edulliseen hintaan” näihin juhlapäiviin tai mihin tahansa muuhun juhlaan.
