En enää tee juustokakkuja. Paistan friteerattuna donitseja hillon kanssa – suomalaisia pakkauksia. Pehmeää onnea kahvin kanssa

donitseja

Jos luulet, että aamukahvin kanssa sopii parhaiten uunissa paistetut juustokakut, valmistaudu miellyttävään yllätykseen. Finnish donutsit ovat koko maailma tuoksuvaa, pehmeää onnea, joka sulaa suussa. Toisin kuin tavalliset juustoleivokset, nämä donitsit, jotka on paistettu friteerattuna kullanruskeaksi, ovat uskomattoman ilmavia ja pehmeitä. Ja yllätys, joka on makea marmeladipisara sisällä, muuttaa jokaisen aamiaisen hetken pieneksi juhlaksi. Niiden valmistus on melkein taikuutta, kun yksinkertaisin hiivataikina muuttuu silmiesi edessä kulinaariseksi mestariteokseksi, joka on parhaiden kahviloiden arvoinen.

En enää tee juustokakkuja. Paistan friteerattuna donitseja hillon kanssa – suomalaisia pakkauksia. Pehmeää onnea kahvin kanssa

Taikinaan tarvitset: 500 g jauhoja, 250 ml lämmintä maitoa, 2 munaa, 100 g sokeria, 100 g pehmeää voita, 20 g tuoretta hiivaa, ripaus suolaa ja puolikkaan sitruunan kuori. Täytteeksi käytä paksua hilloa tai marmeladia ja paistamiseen kasviöljyä.

En enää tee juustokakkuja. Paistan friteerattuna donitseja hillon kanssa – suomalaisia pakkauksia. Pehmeää onnea kahvin kanssa

Liuota hiiva ja ruokalusikallinen sokeria lämpimään maitoon. Sekoita syvässä kulhossa seulottu jauho, jäljellä oleva sokeri, suola ja kuori. Kaada maitoseos, lisää munat ja pehmeä voi. Vaivaa tasainen, hieman tahmea taikina. Peitä se ja jätä lämpimään 1–1,5 tunniksi, kunnes se kaksinkertaistuu tilavuudeltaan. Vaivaa taikina ja kauli se noin 1,5 cm paksuiseksi. Leikkaa lasilla ympyröitä, laita puolikkaiden keskelle teelusikallinen hilloa ja peitä vapailla ympyröillä, puristaen reunat huolellisesti kiinni. Anna donitsien levätä 20 minuuttia. Kuumenna öljy 170 °C:een syvässä kattilassa tai friteerauskeittimessä. Paista donitseja 2–3 minuuttia kummaltakin puolelta, kunnes ne ovat kullanruskeita. Aseta valmiit donitsit paperipyyhkeille ja pyöritä ne sitten, kun ne ovat vielä lämpimiä, tomusokerissa tai kidesokerissa.