Joulukuun toinen viikko tuo mukanaan tuoreita, kevyitä ja aromaattisia ruokia, jotka sopivat erinomaisesti terveelliseen ruokavalioon juhlakautena. Käytännöllisiä ideoita tasapainoisen ruokavalion ylläpitämiseen ilman, että nautinnosta tingitään, edes juhlapyhinä.
Sisällysluettelo
Maanantai 8. joulukuuta (pyhäpäivä) – Grillattua kanaa ja grillattuja vihanneksia.
Grillattua kanaa, kesäkurpitsaa, porkkanaa ja paistettua paprikaa. Tarjoillaan vihreiden salaattien ja oliivi-sitruunakastikkeen kera. Ihanteellinen juhlapäivän lounaaksi.

Tiistai, 9. joulukuuta – Pinaattipiirakka täysjyvävehnästä ja ricottasta
Täysjyvävehnäjauhoista valmistettu taikina, täytteenä paistettua pinaattia, rasvatonta ricottaa ja munaa. Paistetaan kullanruskeaksi. Erinomainen vaihtoehto täyttävälle lounaalle tai kevyelle illalliselle.
Keskiviikko, 10. joulukuuta – Hekafilee ja kurpitsapyre
Uunissa paistettu hekka sitruunalla ja valkosipulilla, tarjoillaan pehmeän kermaisen kurpitsapyren kanssa. Kevyt, ravitseva ja helposti sulava ruoka.
Torstai, 11. joulukuuta – Paistettu ruskea riisi vihanneksilla ja munalla
Ruskea riisi, paistettu sipulin, porkkanan, parsakaalin ja munakokkelin kanssa. Maustettu vähäsuolaisella soijakastikkeella. Nopea, täyttävä ja tasapainoinen ruokalaji.

Perjantai, 12. joulukuuta – Kotitekoiset hampurilaiset salaatin kera
Kotitekoiset hampurilaiset jauhetusta naudanlihasta, tarjoillaan tomaatti-, lehtisalaatti- ja kurkkusalaatin kera. Proteiinipitoinen kasvisvaihtoehto.
Lauantai, 13. joulukuuta – Paastolaiset liha- ja vihannesrullat
Tortillat, jotka on täytetty paistetulla lihalla, kaalilla, porkkanalla ja kevyellä jogurttikastikkeella. Ihanteellinen kevyt ja rento illallinen.
Sunnuntai, 14. joulukuuta – Rostbiffi perunoiden ja tuoreen salaatin kera
Uunissa yrttien kanssa paistettu, tarjoillaan kultaisten perunoiden ja tuoreen vihreiden salaattien ja tomaattien kera. Sunnuntaiklassikko tasapainoisessa muodossa.

Viikon jälkiruoka – Kotitekoinen sokeriton kookosflan
Valmistetaan rasvattomasta tai kasviperäisestä maidosta, munista, kookoshiutaleista ja makeutusaineesta. Valmistetaan vesihauteessa ja tarjoillaan jäähdytettynä. Kevyt, makea ja täydellinen aterian päätteeksi.
