Naudanfilee ja uuniperunat – menestysresepti

Naudanfilee

Resepti, joka on luotu menestystä varten. Hyvin paistettu naudanfilee ja herkullinen uuniperunat ja punasipuli -lisuke muodostavat yhdessä todella ylellisen ruokalajin. Niistä, joissa mikään ei mene hukkaan…

On ruokia, joita ei tarvitse esitellä. Kun näet ne pöydällä, tiedät jo, että jotain hyvää on tulossa. Yksi niistä on naudanfilee ja perunat, ruokalaji, joka ylittää trendit ja Instagram-suodattimet, mutta voittaa ehdottomasti maun, aromin ja perinteiden osalta. Tämä resepti herättää perinteisen keittiön aromit ja rennon keskustelun, joka syntyy kuin taikaiskusta, kun uuni on päällä.

Tänään ehdotan teille vaihtoehtoa, joka on yhtä helppo kuin maukas. Se sopii täydellisesti pääruoaksi tai täydeksi lounaaksi, joka näyttää vaikuttavalta, mutta ei ole vaikea valmistaa . Kyllä, on mahdollista syödä maukasta kotiruokaa, jossa on meidän kaikkien rakastama maalaismainen tunnelma, ilman että koko aamu kuluu ruoanlaittoon.

Olemme valmistaneet sitä kotona tuhansia kertoja, aina pienin muunnoksin sen mukaan, mitä meillä on käytettävissä. Joskus korvaamme naudanlihan sianlihalla, joskus käytämme valkoista tai jopa vihreää sipulia. Mutta perunat, jotka on paistettu täydellisesti valkosipulin, rosmariinin, salvia ja timjamin kanssa, ovat aina herkullisia. Takuulla tulos on upea.

Naudanfilee ja uuniperunat – menestysresepti

Ainekset

  • 4 naudanfileetä
  • 600 grammaa perunaa
  • 2 punasipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 5 ruokalusikallista oliiviöljyä
  • 60 grammaa voita
  • 2 oksaa rosmariinia
  • salvia
  • timjami
  • karkea suola
  • suola

Naudanfilee ja uuniperunat – menestysresepti

1. Valmistele perunat.

Pese perunat ja leikkaa ne noin sormen paksuisiksi viipaleiksi. Keitä niitä suolalla maustetussa vedessä 6–8 minuuttia, kunnes ne ovat hieman pehmenneet, mutta eivät ole vielä kypsiä. Kaada sitten vesi pois ja aseta perunat sivuun.

2. Leikkaa sipulit.

Kun perunat kiehuvat, kuori sipuli ja valkosipulinkynnet. Leikkaa sipuli ohuiksi viipaleiksi ja hienonna valkosipuli. Laita perunat, sipuli ja valkosipuli uunivuokaan ja ripottele päälle rosmariinia, salviaa ja timjamia (mieluiten tuoretta, mutta kuivattua voi myös käyttää).

3. Lisää öljy ja paista.

Lisää suola ja pippuri, laita päälle hieman voita ja ripottele 4 rkl oliiviöljyä. Laita uunipelti 200 °C:n (390 °F) uuniin ja paista 25 minuuttia tai kunnes perunat ovat kullanruskeita ja reunat rapeita.

4. Paista liha pannulla.

Kun perunat ovat melkein valmiita, kuumenna grilli tai pannu, jossa on ruokalusikallinen öljyä. Paista naudanfileetä 3 minuuttia kummaltakin puolelta tai haluttuun kypsyysasteeseen. Tärkeintä on, että liha pysyy mehukkaana.

5. Lisää karkeaa suolaa.

Tarjoile perunoiden ja sipulien päällä tai laita ne viereen ja ripottele ennen tarjoilua hieman karkeaa suolaa ja pippuria. Jos sinulla on syötäviä kukkia (esimerkiksi rosmariinia tai timjamia), ne sopivat erinomaisesti koristeeksi.

Vinkki

Jotta perunat eivät tartu uunipellin pohjaan ja saavat herkullisen kullanruskean värin, helppo tapa on lämmittää uunipellin uunissa muutaman minuutin ajan ennen ainesosien lisäämistä. Noin 5 minuuttia tyhjässä uunissa uunipellin ollessa sisällä. Kun laitat perunat lämpimälle pinnalle, ne paistuvat nopeammin ja irtoavat helposti.

Naudanfilee ja uuniperunat – menestysresepti

Klassikko, jossa on rajattomat mahdollisuudet

Tämä resepti on erinomainen lähtökohta mielikuvituksen valloilleen päästämiselle. Voit lisätä paahdettua paprikaa, paistettuja sieniä tai jopa hieman raastettua juustoa uunissa kevyen gratiinin saamiseksi. Pidätkö mausteisemmista ruoista? Lisää ripaus chilipippuria tai kuumaa paprikaa öljyyn ennen perunoiden paistamista.

Haluatko tehdä tästä pääruoan ? Lisää muutama vapaasti kasvatetun kanan muna viisi minuuttia ennen paistamista ja anna niiden jähmettyä perunoiden päälle. Se on yksinkertaisesti fantastista. Ja jos sinulla on lihaa jäljellä, leikkaa se ohuiksi viipaleiksi ja tee herkullinen voileipä millä tahansa leivällä, rucolalla ja dijon-sinapilla.

Kysymykseen ”Miksi se kannattaa valmistaa?” vastaus on yksinkertainen: koska se on klassinen resepti, joka on täyttävä, kaikki pitävät siitä, eikä siinä ole mitään monimutkaisia salaisuuksia. Kaikki tarvittava on todennäköisesti jo keittiössäsi. Ja jos ei ole, ainekset löytyvät mistä tahansa supermarketista. Mehevä liha, paistetut perunat ja yrttien aromi muodostavat täydellisen harmonian.

Lisäksi tämä on yksi niistä ruoista, joita voi valmistaa vaivattomasti: valmistele vain kaunis lautasellinen, paista liha grillissä ja nauti. Se sopii erinomaisesti perheen sunnuntai-illan ruokailuun, ystävien kanssa vietettävään illalliseen tai vain hemmotteluun keskellä viikkoa.

Jos etsit yksinkertaista ja vaikuttavaa ruokaa, jossa on perinteinen maku, tämä naudanfilee ja perunat tulevat olemaan yksi suosikkiresepteistäsi. Se yhdistää kaikki klassisten ruokien parhaat ominaisuudet, mutta on samalla helppo valmistaa uunissa lisukkeena eikä vaadi mitään vaivannäköä, alkaen valikoidusta lihasta. Valmista se ja yllätä vieraasi. Haluat varmasti valmistaa sen uudelleen!