Oletko kyllästynyt lihapullien ja lisukkeiden yhdistelmään? Valmistan lihapullia ”Kuten isoäiti teki” -reseptin mukaan, ja päälle laitan perunamuusia: klassinen valinta kodikkaaseen illalliseen.

päälle

Jos pihvit ja erillinen lisuke lautasella tuntuvat jo liian hajanaisilta ja tavanomaisilta, ja sielu kaipaa yhtenäistä, kodikasta ja kotiruokamaisen runsasta ateriaa, tämä vuoka on ihanteellinen ratkaisu. Se yhdistää mehevän lihapohjan, tuoksuvan kastikkeen ja herkän perunamuusin, joka paistamisen aikana muodostaa kultaisen, hieman rapean kuoren. Tämä on lapsuuden ruoka, jossa kaikki maut yhdistyvät harmonisesti yhteen luoden tunteen täyttävistä lämpimistä ja huolenpidosta. Tällainen uuniruoka ei ole vain illallinen, vaan todellinen kulinaarinen masennuslääke, joka täyttää kodin herkullisilla tuoksuilla ja kokoaa koko perheen saman pöydän ääreen.

Oletko kyllästynyt lihapullien ja lisukkeiden yhdistelmään? Valmistan lihapullia ”Kuten isoäiti teki” -reseptin mukaan, ja päälle laitan perunamuusia: klassinen valinta kodikkaaseen illalliseen.

Valmistamiseen tarvitset: lihakerrokseen – 500 g jauhettua lihaa (sian- ja naudanlihaa), ison sipulin, porkkanan, 2 rkl tomaattipastaa, 100 ml vettä tai lientä, suolaa, pippuria, kasviöljyä; perunakerros: 1 kg perunaa, 100 ml maitoa, 50 g voita, muna, suola kastike: 150 g smetanaa, 50 g kovaa juustoa.

Oletko kyllästynyt lihapullien ja lisukkeiden yhdistelmään? Valmistan lihapullia ”Kuten isoäiti teki” -reseptin mukaan, ja päälle laitan perunamuusia: klassinen valinta kodikkaaseen illalliseen.

Hienonna sipuli ja porkkana, paista öljyssä pehmeiksi. Lisää jauheliha ja paista, kunnes väri muuttuu. Kaada veteen laimennettu tomaattipasta, suolaa, pippuria ja hauduta 10 minuuttia. Keitä perunat, valmista tavallinen perunamuusi maidon ja voin kanssa, jäähdytä ja sekoita muna. Laita jauheliha voideltuun vuokaan ja tasoita. Levitä perunamuusi tasaisesti päälle. Sekoita smetana ja raastettu juusto ja voitele muusin pinta tällä seoksella. Paista 200 °C:ssa 25–30 minuuttia, kunnes pinta on kullanruskea. Anna vuoan jäähtyä hieman ennen tarjoilua.