Porsaanfilee ja roquefort-juusto – klassinen resepti, joka kannattaa ottaa huomioon jouluna

Porsaanfilee

Etsitkö juhlaruokia? Tämä klassinen ruoka on yhtä helppo kuin vaikuttava, ja voit mukauttaa sen makusi mukaan.

Sisällysluettelo

Joulupäivälliset ja -illalliset, uusi vuosi ja kaikki niiden variaatiot lähestyvät, ja jos olet järjestäytynyt, olet ehkä jo alkanut miettiä, mitä aiot valmistaa (et kai aio vain katsella, kun äitisi, tädit ja isoäidit valmistavat ruokaa, eihän?). Tämä rokfor-kastikkeella tarjoiltava sisäfileepihvi on yksi tärkeimmistä juhlaruoista, ja sen voi valmistaa kuka tahansa, jolla on perustiedot ruoanlaitosta.

Alla on yksinkertaisin versio tästä klassisesta ruoasta. Pähkinöitä ei tarvitse lisätä, mutta ne sopivat täydellisesti juuston kanssa ja antavat ruoalle rapean tekstuurin. Voit myös lisätä rusinoita kastikkeeseen sekoittamisen jälkeen, jos haluat saada hieman makeutta, tai tarjoilla sen kuutioitujen päärynöiden kanssa, jotka on kevyesti paistettu voissa.

Vaikeustaso: Erittäin helppo

Porsaanfilee ja roquefort-juusto – klassinen resepti, joka kannattaa ottaa huomioon jouluna

Ainekset

4 hengelle

  • 1 porsaanfilee, paino noin 600 g
  • 1 salottisipuli
  • 50 ml valkoviiniä
  • 200 ml ruoanlaittokermavaahtoa
  • 100 g roquefort-juustoa tai muuta sinihomejuustoa
  • Pähkinät (haluttaessa)
  • Suola
  • Mustapippuri
  • Oliiviöljy

Porsaanfilee ja roquefort-juusto – klassinen resepti, joka kannattaa ottaa huomioon jouluna

Ohjeet

1.Hienonna salottisipuli.

2.Leikkaa filee 2 cm paksuisiksi viipaleiksi, mausta suolalla ja pippurilla molemmin puolin.

3.Kuumenna paistinpannu, jossa on hieman oliiviöljyä, keskilämmöllä. Paista fileepalat minuutin ajan kummaltakin puolelta. Ota pois pannulta ja aseta sivuun.

4.Paista salottisipuli samassa pannussa, lisäämällä tarvittaessa hieman öljyä.

5.Kun liha on pehmeää ja kullanruskeaa, lisää valkoviini.

6.Kun alkoholin tuoksu on haihtunut, lisää kerma ja vähennä lämpöä.

7.Kun kerma on lämmennyt, lisää murennettu Roquefort-juusto ja sekoita, kunnes se on sulanut kokonaan.

8.Jotta kastike olisi silkkisen sileä, sekoita se sauvasekoittimella tai monitoimikoneella ja palauta kattilaan. Muussa tapauksessa jätä se sellaisenaan.

9.Lisää palat kastikkeeseen ja keitä hitaalla lämmöllä 10 minuuttia.

10.Tarjoile ripottelemalla päälle hienonnettuja saksanpähkinöitä.